Vágólapra másolva!
Jenson Button örül, hogy a nehéz futamkezdet után végül dobogós helyen végzett Monzában, a Michael Schumacher mögé beragadó Lewis Hamilton viszont nem elégedett negyedik helyével.

A McLaren versenyzői hiába rajtoltak a második és a harmadik helyről, a start egyikük számára sem a várakozásoknak megfelelően alakult: Lewis Hamilton a harmadik helyre esett vissza Fernando Alonso előretörése miatt, Jenson Button pedig még rosszabbul járt, ő kuplungproblémák miatt a hatodik helyre került.

A rajt után a pályára kellett küldeni a Safety Cart, az újraindítást követően pedig Hamilton mellett Michael Schumacher is elment. "Michael a külső íven volt, őt néztem a tükörben. Hirtelen az előttem lévő versenyzők elhúztak előlem, így elszalasztottam azt a lehetőséget, hogy Sebastian (Vettel) szélárnyékába kerüljek. Egyszerűen elbambultam" - ismerte be a brit a futam után.

Hamilton hosszú időt, 23 kört töltött Schumacher mögött, Mark Webber és Felipe Massa ütközése után pedig Button is felzárkózott hozzájuk. A hármas csatából végül a 2009-es világbajnok került ki győztesen, majd kihasználva, hogy Fernando Alonso ismét küszködött a keményebb abroncsokon, végül a második helyre tudott feljönni. Button azt sem zárja ki, hogy egy jó rajt esetén előrébb végezhetett volna.

"Összességében az egész istálló remek munkát végzett a hétvégén, a kis hibák viszont bosszantóak: ha csak egyet is elkövetünk, nem tudjuk megverni a Red Bullt és Sebastiant. Remélem, a következő futamon nem lesznek gondjaink - ha minden simán megy, akkor harcba szállhatunk a győzelemért" - nyilatkozta.

Forrás: AFP

Hamilton a Schumacher mögött elvesztegetett idő miatt nem tudott a negyedik helynél előrébb végezni. "Az egyenesekben egy kicsit lassúak voltunk, ezért nehéz dolgom volt Michael ellen, aki akkor is gyorsabb volt az egyenesben, ha aktiváltam a DRS-t. Keményen kellett harcolnom ellene, de végül előtte végeztem, így minden rendben van. Ilyen a versenyzés" - mondta a helyezésével elégedetlen Hamilton, aki azt is bevallotta, hogy lényegében már lemondott a világbajnoki címről.

Ha a bajnokságra már nincs is esélyük, a McLaren mindenképp szeretne futamokat nyerni az idény hátralevő részében, a csapatfőnök, Martin Whitmarsh szerint ehhez a megfelelő autó is a rendelkezésükre áll. "Ma a mi autónk volt a leggyorsabb - Lewis érte el a legjobb köridőt, Jenson pedig a másodikat -, de sajnos egyik versenyzőnk rajtja sem sikerült elég jól" - nyilatkozta. "Ennek az lett az eredménye, hogy a futam jelentős részét Michael mögé beragadva töltötték. A Mercedes nagyon gyors volt az egyenesekben, és rendkívül 'széles' a kanyarok bejáratánál."

A pontversenyben Button utolérte a Monzában kieső Mark Webbert, így feljött a bajnokság harmadik helyére, lemaradása azonban 117 pont Vettelhez képest. Hamilton a tabella ötödik helyét foglalja el, 9 pontos hátrányból követve csapattársát.