Vágólapra másolva!
Jarno Trulli 2012-ben is a Lotust erősíti majd, a csapat további egy évvel hosszabbította meg az olasz szerződését.

Miután Jarno Trulli már hetekkel ezelőtt is úgy nyilatkozott, hogy elkészült a szerződése a 2012-es szezonra, a Lotus az Olasz Nagydíj reggelén hivatalosan is bejelentette: a versenyző további egy évig a csapatnál maradhat.

A 37 éves olasz a Lotus tavalyi debütálásakor csatlakozott az istállóhoz, s bár pontot eddig sem neki, sem csapattársának, Heikki Kovalainennek nem sikerült szereznie, Trulli elégedett a kis csapat fejlődési ütemével. "Napról napra izgalmasabbá válik az a kihívás, amelyre akkor vállalkoztam, mikor a Lotushoz szerződtem. Nagyon büszke vagyok rá, hogy még legalább egy évig részt vehetek a csapat fejlesztésében" - nyilatkozta a versenyző.

A csapatfőnök, Tony Fernandes szerint a Lotusnak szüksége van a tapasztalt versenyzőkre. "A monzai időmérőn megmutatta, hogy milyen gyors, ki tudja hozni a maxumimot az autóból. Az első naptól kezdve hasznunkra vált a szakértelmével, a profi hozzáállásával és a gyorsaságával" - dicsérte Trullit, aki Monzában Kovalainen elől rajtolhatott - ez idén csupán második alkalommal fordult elő.