Vágólapra másolva!
Monzában az összes csapat aláírta a jövő évi tesztekről szóló megállapodást, így hivatalossá vált, hogy 2012-ben a szezon közben is gyakorolhatnak a csapatok. 

Az Autosport értesülései szerint az Olasz Nagydíj hétvégéjén az összes csapatfőnök aláírta a 2012-es tesztek időpontját rögzítő megállapodást, így immár biztossá vált, hogy jövőre a szezon közben is lehetőséget kapnak a csapatok a gyakorlásra.

A szerződés értelmében 2012-ben négy teszten vehetnek részt az istállók, ezek közül háromra a márciusi idénykezdet előtt kerül sor: az első február 7-én, Jerezben kezdődik, a két barcelonai tesztet pedig február 21-24. között, valamint március 1-4. között tartják.

A várakozásnak megfelelően jövőre, az elmúlt években érvényes tilalmat megtörve, ismét engedélyezik a szezon közbeni tesztelést, bár csak egy alkalommal, az áprilisi Bahreini Nagydíj és a májusi barcelonai futam között. A versenyzők május 1-től körözhetnek majd Mugellóban, a Ferrari tulajdonában lévő pályán, amelyet legutóbb 2009 elején használtak tesztelésre.

A szezon közbeni teszteket a 2010-es idény előtt tiltották be költségcsökkentés céljából. A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, Jean Todt azonban már hosszú ideje küzdött a tilalom feloldásáért, elsősorban azért, hogy az újonc versenyzők több lehetőséget kapjanak a gyakorlásra.