Vágólapra másolva!
Michael Schumacher egyetlen Q3-beli mért körében Lewis Hamilton szélárnyékát próbálta kihasználni, a McLaren-es hibája miatt azonban ő is rontott. A Mercedes tudatosan áldozta fel az időmérőt a verseny érdekében.

A Mercedesnél a szabadedzéseken mutatott erős versenytempójukat látva úgy döntöttek, feláldozzák az időmérőt a vasárnapi futam oltárán, így Michael Schumacher és Nico Rosberg egyaránt a gumik spórolására törekedett szombat délután.

A hétszeres világbajnok mindent egyetlen gyors körre tett fel a Q3-ban, ennek azonban megfizette az árát, amikor túlzottan rátapadt a szintén utolsó körét teljesítő Lewis Hamiltonra.

"Nem sikerült ideálisan a mért köröm, mivel megpróbáltam kihasználni Lewis szélárnyékát, de aztán a kerekei blokkoltak a második sikánnál, így velem ugyanez történt" - magyarázta a hétszeres világbajnok, aki ennek ellenére reálisnak tartja 8. helyét. "Nem hiszem, hogy sokkal többre lettünk volna képesek, talán egy hellyel előrébb végezhettem volna."

A csapat ennél is merészebb taktikát választott Rosberggel, ő ugyanis egyetlen szett lágy gumit sem használt el a Q3-ban, így holnap a kemény keveréken áll rajthoz. ""Elégedett vagyok a mai időmérővel, és a kompromisszummal, amelyet a holnapi erős verseny érdekében kötöttünk. A Q2-es teljesítményünk is azt mutatja, hogy az autónk jól működik itt, és megspóroltunk két szett friss gumit, ami remek" - értékelt a versenyző.

A Mercedes sportprogramját irányító Norbert Haug elárulta, már péntektől kezdve a futamot helyezték előtérbe. "Tudtuk, hogy ez belekerülhet néhány rajtpozícióba, de reméljük, hogy a stratégiánk kifizetődő lesz a holnapi versenyen. Számos új gumi áll majd Michael és Nico rendelkezésére, ami a segítségünkre lehet" - mondta.