Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton szerint Sebastian Vettel "érinthetetlen" volt a monzai időmérő utolsó szakaszában, a futamon azonban bízik a győzelemben. Jenson Button nem érti, miért ekkora a különbség a Red Bull és a McLaren között.

Miután a Red Bull továbbra is legyőzhetetlen az időmérő edzésen, a McLaren versenyzői az Olasz Nagydíjon is abban bíznak, hogy a jó versenytempó a javukra fordíthatja az esélyeket. Bár a hétvége nagy részében úgy tűnt, a britek megszorongathatják Sebastian Vettelt, a világbajnoki éllovas végül majdnem fél másodpercet vert a második helyen befutó Hamiltonra.

"Seb fantasztikusan gyors volt ma. A Q1-ben és a Q2-ben nagyon közel voltunk hozzá, de a Q3-ban lefaragott még fél másodpercet az idejéből, érinthetetlen volt" - nyilatkozta az edzés után Hamilton. "Ennek ellenére örülök, hiszen az első sorból rajtolhatok. Egyértelműen látszik, hogy nagyon versenyképesek vagyunk: Jenson (Button) és én is a legjobb három között végeztünk."

Hamilton a legutóbbi versenyen, Spában egy ütközés miatt volt kénytelen kiállni a versenyből, ennek ellenére most sem versenyez majd visszafogottabban. "Mindenekelőtt természetesen célba szeretnék érni, de ha jól sikerül a rajtom, és lehetőségem lesz az első hely megszerzésére, akkor azt nem fogom elszalasztani" - jelentette ki a brit, aki szerint a McLarennek "jó esélye van az idei első kettős győzelem megszerzésére".

Forrás: AFP

A harmadik helyet megkaparintó Button is elégedett az eredményével, azt azonban nem érti, hogy az időmérő harmadik szakaszában miért lett ekkora különbség Vettel és a McLarenek között. "Az a különös, hogy nem úgy tűnt, mintha meredek szárnybeállítással mennének, az utolsó szektorban, a gyors kanyarokban mégis gyorsabbak nálunk. Ezt nehéz megérteni" - mondta Button, aki csapattársához hasonlóan félbeszakította az utolsó körét.

"Úgy gondoltam, hogy az utolsó mért körömön még körülbelül egy tizedet lefaraghatok. A második próbálkozásomnál azonban egytizedes hátrányba kerültem az első szektorban, és utána sem sikerült ezt behoznom, ezért nem is fejeztem be a kört" - magyarázta.

A csapatfőnök, Martin Whitmarsh is jó eredményre számít a holnapi futamon, bár az időmérőn pole pozíciót várt: "Talán kicsit furcsán hangzik, ha azt mondom, hogy egy kicsit csalódottak vagyunk a mai nap után, hiszen a második és a harmadik hely nagyon szép eredmény. Ezen a pályán viszont olyan jól működik az autónk, hogy nem lett volna rossz megszerezni a pole pozíciót."