Vágólapra másolva!
Jenson Button helye idén lejáró szerződése ellenére is biztosnak tűnik a McLarennél, a csapat azon dolgozik, hogy a pályafutása végéig - sőt azon túl is - megtartsa a versenyzőt.

Bár egyelőre sem Button, sem a McLaren nem hajlandó konkrétumokat elárulni az esetleges szerződéshosszabbításról, egyre nyilvánvalóbbnak tűnik, hogy mindkét fél a folytatásban gondolkodik. "Martin (Whitmarshnak) csak igent kell mondania, és én is rábólintok, mivel itt szeretnék lenni jövőre" - árulta el a versenyző a múlt héten.

A Button szerződésében foglalt opciónak köszönhetően a csapat bármikor hosszabbíthat vele 2012-ig, a késlekedés oka a jelek szerint azonban az, hogy ennél jelentősen hosszabb távlatokban gondolnak rá.

"Jenson jövőre is itt lesz" - szögezte le Whitmarsh. "Ugyanúgy tisztában vagyunk ezzel, ahogy ő. Nincs ebben semmi bonyolult, de olyan megegyezésen dolgozunk, amelynek keretében a pályafutása hátralévő részében a McLarennél versenyez majd. Ez lehet, hogy az elkövetkezendő három vagy öt évet jelenti. Ki tudja?"

Buttont 2010-es érkezése után sokan féltették az istálló szárnyai alatt felnőtt Lewis Hamiltontól, ő azonban intelligens versenyzésének és jó alkalmazkodókészségének köszönhetően hamar megszilárdította a helyét a McLarennél. S bár a versenytempóját tekintve valóban sokszor elmaradt csapattársától, jelenleg is jobban áll nála a pontversenyben.

"Jenson nagyon érett és intelligens srác, ráadásul még mindig tökéletes kondiban van, és éhes a versenyzésre" - magyarázta Whitmarsh, aki ennek köszönhetően a visszavonulása után is számít versenyzőjére. "Lehetne a McLaren képviselője. Éppen a GT versenyzésben és Le Mans-ban gondolkodunk, nem látom okát, később miért ne kamatoztathatná a tapasztalatát ezekben a projektekben."

A The Telegraph értesülései szerint egyébként a felek jelenleg a versenyzőt érintő PR és szponzorációs kötelezettségek nagyságáról egyezkednek. Ennek oka, hogy Button idejének egy részét a menedzserével nemrégiben közösen létrehozott Sport Partnership nevű vállalkozás köti le, amely a tervek szerint forma-1-es versenyzők menedzselésével foglalkozik majd.