Vágólapra másolva!
A Ferraritól az előző idény végén menesztett Chris Dyer fontolgatja a visszatérését a Forma-1-be, elképzelhető, hogy Aldo Costa mellett ő is a Mercedeshez csatlakozik.

A Ferrari a tavaly novemberi Abu-Dzabi Nagydíj után menesztette pozíciójából vezető versenymérnökét, Chris Dyert, akinek az olaszok szerint döntő szerepe volt a világbajnoki cím elvesztésében. Az ausztrál mérnöknek a Ferrari GT programjánál ajánlottak fel állást, Dyer azonban ezt nem fogadta el, így tíz év után otthagyta a maranellói istállót.

Dyer az elmúlt tíz hónapot a családjával töltötte olaszországi otthonukban, mivel más csapatnál az idény végéig nem vállalhat munkát. Valószínűnek tűnik azonban, hogy a következő szezonban új helyen tűnik majd fel, a híresztelések szerint ugyanis korábbi ferraris munkatársa, Ross Brawn csábítja a Mercedeshez.

"Sok ajánlatot kapok, de jelenleg nem szeretnék a jövőmről beszélni" - mondta Dyer a Gazzetta dello Sportnak, amikor a Mercedes állásajánlatáról kérdezték. Ha valóban a németeknél köt ki, ismét együtt dolgozhat a Ferrari korábbi technikai igazgatójával, Aldo Costával, aki a hírek szerint szintén a Mercedeshez tart.

A korábban Michael Schumacher és Kimi Räikkönnen versenymérnökeként dolgozó Dyer egyébként nem gondolja, hogy Abu-Dzabiban hatalmas taktikai hibát vétett volna. "Szerintem voltak olyan futamok, ahol rosszabb döntéseket hoztam" - nyilatkozta. "Nehéz időszak volt ez számomra, de az ilyesmi előfordul a Forma-1-ben."