Vágólapra másolva!
A Renault-nál második versenyét teljesítő Bruno Senna máris 12 ezer eurónyi büntetést szedett össze az Olasz Nagydíjon, ahol a csapat idén először megszegte az éjszakai munkára vonatkozó tilalmat.

Bár Bruno Senna több új szponzort is hozott a Renault-hoz, gyorsan tett róla, hogy el is költsön egy adagot a csapat pénzéből. Az Olasz Nagydíj pénteki szabadedzésén összesen 12 ezer eurónyi (mintegy 3,3 millió forintnyi) büntetést szedett össze bokszutcai gyorshajtás miatt: a délutáni szabadedzésen először 75,9 km/h-val, majd fél órával később 81,7 km/h-val hajtott az edzéseken érvényes 60 km/h-s sebességkorlátozás mellett.

A brazil ettől eltekintve eredményes napot zárt, délelőtti 16. helye után délután már csapattársát is sikerült megelőznie.

"A mai nap sokkal simábban alakult, mint a péntek Spában, és sokkal több kört tudtam megtenni, ami alapvető fontosságú számomra" - mondta. "Kezdem egyre inkább megérteni az autót, és azt hiszem, a helyes irányba tartok, de még van hova fejlődnöm holnap. Természetesen ennél még többet lehet kihozni az autóból, a szombat fontos nap lesz ennek bizonyítására. Nagyon élvezem a pályán töltött időt, és már várom, mit tartogat számomra a hétvége."

A Renault számára a legfőbb problémát a monzai pálya hosszú egyeneseit lezáró féktávok jelentették, összességében azonban elégedettek voltak a hétvégére összeállított új aerocsomaggal. A franciák háza táján folyó kemény munkát jelzi, hogy az idén először megtörték az éjszakai munkára vonatkozó tilalmat.

A csapatok az idén bevezetett szabály szerint éjjel egy és reggel hét óra között nem dolgozhatnak az autón, egy szezonban azonban négyszer büntetlenül van lehetőségük a szabály megszegésére.