Vágólapra másolva!
A maximalista Bruno Senna a szigorú munkakörnyezet híve, és elvárja, hogy a Renault kemény legyen vele. A spái hibának nem tulajdonít nagy jelentőséget.

Bruno Senna az Olasz Nagydíjon mindössze második versenyhétvégéjét kezdi meg a Renault-nál, azonban máris sikerült kivívnia a tiszteletet az istállón belül. A csapatfőnök, Eric Boullier szerint a Nick Heidfeld helyére érkezett brazil szerződtetésével jobb a hangulat, ugyanis Senna kiválóan dolgozik együtt a mérnökökkel, és képes motiválni a csapat tagjait.

"A munkám során maximalista vagyok, megpróbálok mindent jól csinálni. Nagyon keményen dolgozom, mindig beleadok 100%-ot. Ezért mérges leszek, ha nem teljesítek jól" - nyilatkozta Senna egy csütörtöki sajtókonferencián, majd hozzátette, hogy a Renault-tól is hasonló hozzáállást vár el.

Forrás: Renault

"Ha a csapat hibázik, biztosak lehetnek benne, hogy szóvá teszem. Nekik is megmondtam, hogy ha nem teljesítek megfelelően, bánjanak velem keményen. Szeretném, ha addig hajtanának, amíg a legjobbat nem tudom kihozni magamból" - jelentette ki. "A csapatnál nagyon szigorú a munkamorál, de nem rossz értelemben. Mindenkinek ez az elve: 'Mindig úgy dolgozzunk, hogy a határokat feszegessük!' Én pont ilyen környezetben érzem jól magam."

Senna a Belga Nagydíj időmérőjén a hetedik rajthelyével hívta fel magára a figyelmet, a start után azonban túl későn kezdett el fékezni az első kanyar előtt, és összeütközött Jaime Alguersuarival. Az ezt követő áthajtásos büntetés miatt elveszítette esélyét a jó eredmény elérésére, de nem bánkódik különösebben: szerinte minden versenyző követ el hibákat, különösen hosszú kihagyás után.

"Pályafutásom során először fordult elő, hogy az első kanyarban ütköztem" - mondta. "Biztos vagyok benne, hogy ez már minden versenyzővel megtörtént. Nem szidom meg magamat érte túlságosan, pontosan tudom, hol hibáztam, és tanultam az esetből."