Vágólapra másolva!
Mivel nem teljesítette a szabályokban előírt két, Európán kívüli versenyt, Kimi Räikkönen csapatát kizárták a WRC világbajnoki pontversenyéből.

A vártnál korábban véget ért Kimi Räikkönen második évada a WRC-ben, legalábbis ami a pontversenyt illeti. A finn versenyző Ice 1 Racing nevű csapatát ugyanis kizárták a világbajnokságból, mivel nem vett részt a szabályokban meghatározott, minimum két Európán kívüli versenyen.

Räikkönennek az év elején hét futamot - köztük két Európán kívülit - kellett megjelölnie, amelyeken biztosan rajthoz áll. Az év első felében Jordániában még megjelent, azonban úgy döntött, a hétvégi ausztráliai fordulóra már nem utazik el.

Ahogy a verseny kezdetét vette csütörtök este, a sportfelügyelők meghozták a döntést, melynek értelmében a kizáráson kívül a versenyző köteles megfizetni a 16 200 eurós (mintegy 4,5 millió forintos) indulási díjat, illetve egy ennek megfelelő összegű büntetést az FIA részére.

A Ferrari egykori világbajnoka eddig hat versenyen vett részt, 34 pontjával a 8. helyen állt a világbajnokságban. A versenysorozat további fordulóiban ugyan rajthoz állhat, ha akar, de az év végi világbajnoki összesítésben nem szerepel majd.