Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton nem szeretne változtatni agresszívnak kikiáltott vezetési stílusán, a jövőben azonban megpróbál kimaradni a balhékból. Jenson Button védelmébe vette csapattársát.

Az idén a szokásosnál is több kritika érte Lewis Hamiltont, aki számos vitatott eset és ütközés résztvevője volt az elmúlt versenyeken. A McLaren főmérnöke azonban néhány napja kijelentette, támogatják versenyzőjük hozzáállását, és úgy tűnik, ő maga sem látja szükségét a változtatásnak.

"Továbbra is úgy fogok vezetni, ahogy eddig tettem" - szögezte le. "Viszont mindent megteszek majd, hogy kimaradjak a balhékból. Több helyet hagyok másoknak, amikor előzöm őket" - ígérte.

Hamilton a legutóbb két héttel ezelőtt Spában, a Kamui Kobajasival történt ütközése miatt került reflektorfénybe, véleménye szerint azonban az eset túl nagy figyelmet kapott. "Az emberek azt is az agresszív vezetési stílusomra fogták, pedig semmi köze nem volt ahhoz" - magyarázta. "Egyszerűen nem vettem észre, hogy ott van."

A versenyző egyébként úgy érzi, a közvélemény a világbajnokságban összegyűjtött jelentős lemaradásának köszönhetően tulajdonít túlzottan nagy jelentőséget az ilyen eseteknek. "2007-ben és 2008-ban is történtek ilyen incidensek, de mivel megnyertem a bajnokságot, feledésbe merültek."

Jenson Button szintén úgy látja, hogy csapattársa nem lett agresszívabb, mint az előző években. "Lewis az Lewis. Nem hiszem, hogy megváltozott volna tavalyhoz képest" - vélekedett. "Kiemelkedően gyors versenyző, aki imád előzni. Nem tudom, mi mást mondhatnék róla."

Button nemcsak a pályán, de azon kívül sem talál kivetnivalót csapattársa viselkedésében, aki többször nyilvánosan is hangot adott elégedetlenségének. "Nagyon különböző emberek vagyunk. Lewis sokkal szókimondóbb, de mi ezzel a gond? Fogalmam sincs."

Hamilton a hétvégi monzai futamon újra a dobogót veszi célba, és reméli, hogy a botrányok helyett végre az eredményei miatt kerülhet a címlapokra. "Jelenleg könnyű célpontot vagyok, mivel mindig bajba kerülök" - tette hozzá. "Megpróbálok újra jó eredményeket elérni, hogy véget vessek a rólam írt kritikáknak."