Vágólapra másolva!
A GP2 új bajnoka egy egyenesfutási tesztet végzett a Renault idei Forma-1-es autójával. Senna előléptetése után hivatalosan is ő lett a csapat tartalékpilótája.

Kiderült, hogy Romain Grosjean, aki másfél héttel ezelőtt, Spa-Francorchamps-ban elhódította a GP2 bajnoki címét - olyanok nyomdokaiba lépve, mint Nico Rosberg, Lewis Hamilton és Timo Glock -, múlt csütörtökön már vezethette is a Renault Forma-1-es autóját, egy egyenesfutási teszten segítve a csapatot az angliai Duxfordban.

Grosjean már az év eleje óta a Renault pilótakeretének tagja volt, de miután Bruno Sennát a Belga Nagydíjtól előléptették a menesztett Nick Heidfeld helyére, hivatalosan is ő lett a tartalékversenyző. Ez azt jelenti, hogy a GP2 szezonjának monzai fináléját követően elutazik majd az istállóval az összes futam helyszínére, és részt vesz a technikai eligazításokon is.

"A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) által engedélyezett négy aerodinamikai tesztnap közül ez volt a harmadik" - idézte az Autosport a csapat szóvivőjét. "Miután Bruno versenyző lett, megragadtuk az alkalmat, hogy Romaint összeismertessük az R31-gyel, hiszen már ő a tartalékunk. A napot az R31 jelenlegi és a későbbiekre szánt aerodinamikai beállításainak kiértékeléseivel töltöttük."

Forrás: Renault
Grosjean 2009-ben már versenyzett a Renault-nál

A még mindig csupán 25 éves Grosjean 2009-ben, Fernando Alonso oldalán már hét nagydíjon rajthoz állt a Renault-val, amikor az akkori csapatfőnök kirúgta Nelsinho Piquet-t, de a legjobb eredménye csak az interlagosi 13. helyezés volt. Az istállót jelenleg irányító Eric Boullier nemrég elismerte, hogy akkor hiba volt bedobni a mélyvízbe a tapasztalatlan Grosjeant, aki később, 2010-ben, az Auto GP bajnoki címét is megszerezte.

Múlt hétvégén egyébként a Sauber is teljesített egy egyenesfutási tesztet az olaszországi Vairanóban, ahol a csapat mexikói tesztpilótája, a húszéves Esteban Gutierrez vezette a C30-at.