Vágólapra másolva!
A háromszoros exbajnok szerint hiába Hamilton a gyorsabb, ha rossz hozzáállása miatt kevésbé eredményes, mint higgadt csapattársa.

Niki Lauda, akinek sohasem kell a szomszédba mennie egy provokatív nyilatkozatért, kijelentette, hogy Lewis Hamiltonnak tanulnia kell Jenson Buttontól, ha újra meg akarja nyerni a világbajnokságot.

"Lewis az időmérőkön legyőzi Jensont, ő a gyorsabb. Belgiumban mégis Jenson végzett a harmadik helyen, miközben Lewis ismét kiesett egy ütközés miatt" - mutatott rá Lauda a Sunday Expressnek. "Aki karambolozik, nem lesz világbajnok. Gondoljunk csak Sebastian Vettelre: ő nem vét hibákat, és nem ütközik másoknak. Ezért fogja idén is ő elhódítani a címet."

Pedig amikor Button, miután 2009-ben megnyerte a vb-t a Brawn GP-vel, a McLarenhez szerződött, sokan attól féltették, hogy a csapat saját neveltjeként ismert Hamiltontól megsemmisítő vereséget fog szenvedni, ami végleg tönkreteheti a pályafutását. Ehelyett azonban hiába lassabb az időmérőkön - idén a tizenkét nagydíj közül csak hármon rajtolhatott Hamilton elől -, neki van több pontja és dobogós helyezése is.

Lauda szerint Hamilton, aki a Belga Nagydíjat követően visszaesett az összetett harmadik helyéről az ötödikre, nem foghatja a Red Bull fölényére a lemaradását.

Forrás: McLaren

"Azt mondhatjuk, hogy (Vettelnek) gyorsabb az autója, de nézzük csak meg Jensont és Lewist! Ők egyforma autóval versenyeznek, mégis Button van előrébb a bajnokságban. Ennek az az oka, hogy ő eljut a célig, és gyűjtögeti a pontokat" - vélte Lauda.

"Ez szörnyen bosszantó lehet Lewisnak, aki jelenleg a Forma-1 három legjobb versenyzője közé tartozik. Ez nem is kétséges. De túlságosan erőlködik. Egyszerűen csak vissza kellene fognia magát kissé. Aki nem szerez pontokat, nem nyeri meg a világbajnokságot."

Hamilton hátránya Vettelhez képest már 113 pont, de Buttonnak is csak hárommal van több pontja, ami azt jelenti, hogy mindkettejüknek csekély az esélye a végső győzelemre.