Vágólapra másolva!
Mark Webber úgy véli, nagy hibát követett volna el, ha a visszavonulás mellett dönt idén. Jövőre is a Red Bull versenyzője lesz.

Mark Webber kilenc évvel ezelőtt a Minardinál debütált, tavaly kis híján már világbajnoki címet nyert a Red Bull-lal. A Pirelli-gumikra való váltás miatt idén elmaradt csapattársa, Sebastian Vettel teljesítményétől, de így is a pontverseny második helyén áll.

Webber régóta kacérkodik a visszavonulás gondolatával, de végül ügy döntött, hogy újabb egy évre elkötelezi magát a Red Bull-lal. Az ausztrál versenyző szerint hiba lett volna, ha a befejezés mellett dönt. "Kívülről úgy tűnhetett, hogy sokáig tartott, amíg számba vettem a különböző lehetőségeket" - mondta Webber. "De a szerződéssel kapcsolatos tárgyalásokat végül gyorsan lezavartuk."

"A kezdetektől fogva szerves része vagyok a Red Bullnak, és továbbra is jól érzem itt magam. Hiba lett volna, ha befejezem a versenyzést, még mindig jól vezetek. Kicsit lassan kezdtem ezt a szezont, eltartott egy ideig, amíg hozzászoktam az új gumikhoz."

Fotó: Farkas Péter [origo]

"Alig várom, hogy ismét felvegyem a versenyt Sebastiannal és mindenki mással jövőre. De még ennek az évnek sincs vége, hét verseny van hátra, bármi megtörténhet."