Vágólapra másolva!
Idei legjobb eredményét érte el a Mercedes GP a múlt heti Belga Nagydíjon. Nico Rosberg szerint Monzában is előrelépést lehet várni a csapattól.

Michael Schumacher ötödik, Nico Rosberg hatodik lett a múlt heti Belga Nagydíjon, a 18 pontos szereplés a Mercedes GP idei legjobb eredménye volt. Rosberg a jövő heti olasz futamtól újabb előrelépést vár, Monzában még versenyképesebb lehet az autó a német szerint.

"Alig várom a monzai hétvégét" - nyilatkozta Rosberg. "Az előző versenyen, Spában kiderült, hogy autónk versenyképes a nagysebességű pályákon, egyértelműen léptünk egyet előre. Úgy gondolom, hogy Olaszországban is képesek leszünk erre, a héten meglátogattam a gyárat és tetszett, ahogy a dolgok állnak."

Ahogy a csapatok nagy része, úgy a Mercedes is egyedi aerodinamikai csomaggal készül Monzára. "Csúcson szeretnénk befejezni az európai szezont" - jelentette ki Ross Brawn csapatfőnök. "Olaszországban a motorerőn és az aerodinamikai hatékonyságon lesz a hangsúly, ahogy mindig, ezúttal is alacsony leszorítóerejű csomagot vetünk be, hogy kihasználjuk a hosszú egyenesek előnyeit."

Fotó: Farkas Péter [origo]