Vágólapra másolva!
Sikerült megállapodást kötnie a kirúgott Nick Heidfeldnek a Renault-val, így a pilóta végül nem indítja el a korábban kilátásba helyezett pert a csapat ellen. Bruno Senna marad az idény végéig.

Nick Heidfeld békésen rendezte konfliktusát a Renault-val: noha kirúgása miatt a német pilóta korábban perrel fenyegette a csapatot, végül távozása minden részletéről sikerült megállapodást kötnie korábbi munkaadójával. Az egyezség részletei nem nyilvánosak, de minden valószínűség szerint a Renault kifizette Heidfeld év végéig járó bérét, vagy legalább egy részét.

"Természetesen csalódott vagyok, hogy szezon közben kell távoznom" - nyilatkozta Heidfeld. "Azt gondoltam, továbbra is segíthetem a csapatot, de tudomásul kell vennem a dolgokat és jövőmre kell koncentrálnom. Jó döntést hoztunk, amikor a mai nappal befejeztük együttműködésünket. Szeretnék minden enstone-i barátomnak sikeres szezonbefejezést kívánni. Egy dolog biztos - hamarosan ismét a legmagasabb szinten fogok versenyezni."

A Renault csapatfőnöke, Eric Boullier is kommentálta az elválást. "Nickkel való nézeteltérésünk a média figyelmének középpontjába került, elégedettek vagyunk a gyors és elfogadható megoldással" - mondta Boullier. "Az elválási folyamat mindkét fél számára fájdalmas volt, senki nem akart újabb bírósági meghallgatásokra járni. Nagyon hálásak vagyunk Nicknek a közreműködéséért, különösen malajziai harmadik helyéért. Sok sikert kívánunk neki a jövőben!"

Forrás: Renault

Heidfeld végleges távozásával eldőlt, hogy Bruno Senna befejezheti az idényt a Renault-val.