Vágólapra másolva!
Monzába nemcsak ő, hanem Sebastian Vettel és a Mercedes is vérmes reményekkel utazik.

Lewis Hamilton pont nélkül távozott Belgiumból, miután a Pastor Maldonadóval az időmérőn történt ütközését átvészelve megkaparintotta a második rajtkockát, beférkőzve a két Red Bull közé, a versenyről azonban idén már másodszor esett ki karambol miatt, amikor nem vette észre, hogy Kamui Kobajasi előzni próbálja McLarenjét a Les Combes-kanyar előtt.

Hamiltont, aki ezzel visszaesett az összetett harmadik helyéről az ötödikre, láthatóan megrázta az eset, de azt mondja, mostanra feldolgozta a történteket. "Tavaly Spában nyertem, és Monzában estem ki. Remélem, ha már így alakult, idén fordítva lesz" - mondta arra utalva, hogy az egy évvel ezelőtti Olasz Nagydíjat Felipe Massa Ferrarijának ütközve fejezte be. "A belgiumi kiesésemen túltettem magam, és alig várom, hogy visszatérjünk Olaszországba, ahol annak idején sok időt töltöttem gokartozással: nagyon kedvelem azt az országot."

"Szerintem komoly reményekkel utazhatunk oda. Én még sohasem nyertem Monzában, ezért idén nagyon szeretnék jó eredményt elérni ott. Különösen az időmérőt várom, mert arra számítok, hogy a DRS rengeteget fog javítani a köridőnkön, és ki akarom hozni a maximumot az autónkból a kvalifikáción - aztán jól szerepelni persze a versenyen is."

Míg Hamilton 2007-es 2. helyezését leszámítva sohasem végzett a dobogón az olasz pályán, a világbajnokság éllovasa, Sebastian Vettel jobban kötődik hozzá. "Monzával kapcsolatban hihetetlenül különleges emlékeim vannak, hiszen 2008-ban ott arattam első győzelmemet a Toro Rossóval" - mondta. "Azt sohasem fogom elfelejteni - a dobogón állva libabőrös lettem, ahogy láttam odalent a közönséget. Ez az év egyik legnehezebb pályája."

Vettel idén máris eggyel többször állhatott fel a dobogóra, mint tavaly egész évben, a Mercedesnek viszont ez még egyszer sem sikerült. Bár ők rendszerint csak a Red Bull, a McLaren és a Ferrari által elhullajtott morzsákat csipegethetik fel, Monzában a szokásosnál nagyobb esélyük lehet az eredményes szereplésre.

"A legutóbbi versenyen, Spában megtudtuk, hogy az autónk ütőképes a gyors pályákon, ott egyértelműen előreléptünk vele" - idézi Nico Rosberget a Mercedes előzetese. "Bízom benne, hogy ezt jövő hétvégén, Olaszországban is folytatni tudjuk majd. Ezen a héten ellátogattam a főhadiszállásunkra, és elégedett vagyok azzal, ahogy mennek ott a dolgok."