Vágólapra másolva!
Charlie Whiting a csütörtökön tartott pályainspekció során állítólag azzal a benyomással távozott Újdelhiből, hogy a pálya jobb, mint gondolta.

Az indiai autósport szövetség elnöke, Vicky Chandhok - a Forma-1-es versenyző Karun édesapja - azt állítja, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) versenyigazgatója, Charlie Whiting elégedetten távozott Újdelhiből, miután bejárta az először idén október 30-án megrendezésre kerülő Indiai Nagydíj helyszínéül épített új pályát.

"Azt mondta, az építkezés állapota több, mint kielégítő, és felülmúlja a várakozásait a legutóbbi látogatásakor szerzett tapasztalataihoz képest" - mondta Chandhok. "Kifejtette azt a véleményét is, hogy az első Indiai Nagydíj szerinte óriási siker lesz."

A projekt augusztus közepén egy kínos közjáték folytán került az újságok címlapjára, amikor kiderült, hogy helyi farmerek szabotázst akarnak szervezni a verseny idejére, mert felháborodtak azon, ahogy kisajátították a földjeiket az építkezés megkezdése előtt. Ráadásul az is gyanúra adott okot, hogy a pályainspekciót az eredetileg tervezett augusztus eleji időpontról szeptember 1-re tették át.

Chandhok azonban most kijelentette, hogy az 5137 méter hosszú pálya a nézőknek látványos izgalmakat ígér. "A vonalvezetése egyszerűen ragyogó, a versenyen óriási lesz az átlagsebesség" - vélte. "A közönség máris elkezdhet készülni rá." A pálya hivatalos átvételére csak az Indiai Nagydíj előtti héten fog sor kerülni, amikor a létesítmény teljesen elkészül.