Vágólapra másolva!
A montreali és a valenciai futam után az Olasz Nagydíjon is két előzési zóna áll majd a versenyzők rendelkezésére, ezúttal azonban mindkét szakasz előtt külön mérési pont lesz.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) kijelölte azokat a pályaszakaszokat, ahol használható lesz az előzést segítő hátsó szárny (DRS) a jövő hétvégi Olasz Nagydíjon. Monzában két DRS-zóna áll majd a versenyzők rendelkezésére, az egyik a célegyenesben, a másik pedig a második Lesmo kanyar és az Ascari sikán között helyezkedik el.

Az FIA már korábban is kísérletezett a dupla előzési zónával, a júniusi Kanadai és Európa Nagydíjon azonban nem sikerült a várakozásoknak megfelelően kivitelezni ezt a megoldást. A versenyzők közötti különbséget ugyanis csak az első szakasz előtt mérték le, és csupán egyetlen aktiválási pontot jelöltek ki. Így az első zóna előtt hátul lévő versenyző mindkét szakaszon nyitott hátsó szárnnyal autózhatott, előzés esetén pedig a hátrakerülő pilótának nem volt esélye a visszavágásra.

Monzában a két DRS-zóna egymástól függetlenül működik majd, két külön aktiválási ponttal. A célegyenes előtti mérési pont a Parabolica kijáratánál lesz, a másik pedig a két Lesmo között.