Vágólapra másolva!
Noha Barrichello a harmadik leggyorsabb kört futotta a Belga Nagydíjon, Sam Michael inkább annak örül, hogy átlagosan csak 7 tizeddel maradtak le az éllovasoktól.

A Forma-1-ben idén bemutatkozó Pastor Maldonado a Belga Nagydíjon végre megszerezte első pontját, amikor a 10. helyen ért célba, Rubens Barrichello pedig harmadik lett a leggyorsabb körök listáján Mark Webber és Jenson Button mögött, megelőzve a győztes Sebastian Vettelt is.

Az év eleje óta problémákkal küszködő Williams technikai igazgatója mégsem ezt tartja a fejlődés legbiztatóbb jelének. Barrichello "két körrel a verseny vége előtt futotta a leggyorsabb körét, friss gumikon" - idézi Sam Michaelt a csapat sajtóirodája által közölt interjú. "Sokkal biztatóbbnak találtam, hogy a versenytempónk átlagban csak 7 tizedmásodperccel volt rosszabb a győztesénél, és a futam bizonyos szakaszaiban ugyanolyan gyorsak voltunk, mint az éllovasok."

"Pastor szépen vezetve jött fel a 21-edikról a 10. helyre" - tette hozzá Michael. "Haladt előrébb is, de a Safety Car megjelenése nem kedvezett neki, mert éppen azelőtt járt a bokszban. Összességében nagyszerű munkát végzett."

Michael ugyanakkor elismerte, hogy "megérti", a sportfelügyelők miért sújtották öt rajthelyes büntetéssel Maldonadót, amiért a Q2-ben összeütközött Lewis Hamiltonnal. Megjegyezte továbbá, hogy a Williams belgiumi fejlesztései "mind beváltak", és a jövő hétvégén, Monzában is hasonló teljesítményre számít a csapattól. "A kis légellenállás és a nagy leszorítóerő között ugyanolyam kompromisszumot kell majd kötni, mint Spa-Francorchamps-ban" - mondta.