Vágólapra másolva!
Bruno Senna reményeinek egy áthajtásos büntetés vetett véget, Vitalij Petrovot pedig fékproblémák hátráltatták, a Renault versenyzői ennek ellenére elégedettek a Belga Nagydíjon mutatott tempóval.

A Renault-nál a Belga Nagydíjon bemutatkozó Bruno Senna az időmérő edzésen a nagyszerű hetedik pozíciót szerezte meg, a futam rajtja után azonban egyből összeütközött a szombati nap másik meglepetésemberével, Jaime Alguersuarival. A brazil a La Source kanyar előtti féktávon találta el a Toro Rossót, és a verseny után egyből elismerte, hogy ő hibázott.

"Mindenekelőtt szeretnék bocsánatot kérni Jaime-től" - nyilatkozta. "Még soha nem hajtottam be az első kanyarba teljesen megtankolt autóval, ezért sajnos rosszul ítéltem meg a féktávot. Sehogy sem tudtam elkerülni az ütközést, és nagyon sajnálom, hogy így alakult Jaime versenye."

"Azt hiszem, rosszul ítéltem meg a helyzetet, és a tapasztalatlanságom is hozzájárult, hiszen tizenegy futam óta nem vettem részt Forma-1-es versenyen" - magyarázta Senna. "Talán egy kicsit óvatosabb lehettem volna, de ilyen a versenyzés. Azért vagyok itt, hogy pozíciókért versenyezzek."

Forrás: Farkas Péter [origo]

Alguersuari az első felfüggesztés törése miatt kiesett, Senna pedig áthajtásos büntetést kapott, ezután jó tempót diktálva a 13. helyre jött fel. "Természetesen előrébb szerettem volna végezni, különösen a rajtrácson elfoglalt helyemet figyelembe véve, de jó alapra építhetek" - mondta.

A Renault sebességével a 9. helyen célba érő Vitalij Petrov is elégedett volt, bár elismerte, hogy az egyenesekben lehetett volna gyorsabb az autó. A futam végén azonban egyéb problémákkal is meg kellett küzdenie. "Az utolsó körökben másképp vezettem, hogy a fékproblémákat kompenzáljam, de sajnos a legvégén megpördültem, mert az első fékeim egyáltalán nem működtek" - nyilatkozta.

"Vegyes érzelmeim vannak a mai futam után, mert nehéz volt számunkra az első kanyar, az ott történt incidensek megakadályozták, hogy több pontot szerezzünk" - fogalmazott a csapatfőnök, Eric Boullier. "Ennek ellenére mindkét versenyző teljesítményével elégedett vagyok, ráadásul Vitalij kilencedik helye két fontos pontot eredményezett."