Vágólapra másolva!
Jenson Button a mezőny közepéről a harmadik helyre jött fel a Belga Nagydíjon, de úgy érzi, jobb pozícióban is célba érhetett volna. A brit szerint idei legjobb formáját mutatta a McLaren.

A McLaren felemás érzésekkel távozhat a Belga Nagydíj helyszínéről: Jenson Button nagyszerű versenyzéssel a 13. rajtkockából egészen a 3. helyig küzdötte fel magát, Lewis Hamilton versenye viszont korán véget ért a Kobajasi Kamuival történt ütközés után.

Button szerint a McLaren az idén még egyik pályán sem volt olyan gyors, mint Belgiumban, csapattársa azonban nem volt teljesen elégedett az autójával. "Nem tudom, miért, de nagyon lassúak voltunk az egyenesben, rendkívül lassúak. Mindenki elhúzott előlem az egyenesben, és csak a pálya többi részén tudtam felzárkózni hozzájuk. Azt hiszem, egy kicsit nagy volt a leszorítóerőnk" - nyilatkozta Hamilton, aki úgy gondolja, a baleset egy dobogós helyezésébe került.

Nem volt eseménytelen Button versenye sem, az angol már a rajtnál pórul járt, miután több incidensbe is belekeveredett. "A rajtnál valaki eltalált hátulról, és megsérült a hátsó szárnyvéglapom. Az első kanyar kijárata tele volt törmelékkel, valakinek az első szárnyát eltaláltam a sajátommal, és a jobb oldali tükröm is letört" - sorolta a futam utáni sajtótájékoztatón.

Forrás: AFP

Az idén eddig két futamot megnyerő Button úgy érzi, a győzelemért is harcba szállhatott volna, ha nem sérült autóval kell teljesítenie a futam első néhány körét. "A csapat látta a telemetriából, hogy a kár ellenére tovább tudok menni, ezért még kint maradtam pár körig, hogy működhessen a taktikánk" - magyarázta. "Azt hiszem, ha a rajt után 13. maradtam volna, akkor sokkal könnyebb lett volna felvennem a harcot a Red Bullokkal."

Az élmezőnnyel ellentétben Button több friss lágy gumival gazdálkodhatott, ennek köszönhetően a futam jelentős részében ő diktálta a legjobb tempót, és számos ellenfelét - utoljára Alonsót - sikerült a pályán megelőznie. "Ma ő vezetett a legjobban" - jelentette ki BBC-nek Martin Whitmarsh, a McLaren csapatfőnöke.

Whitmarsh is egyetért azzal, hogy Button nyerhetett volna, ő azonban inkább az időmérő miatt sajnálkozik. "Ha a mezőny elejéről indulhatott volna - mert onnan kellett volna indulnia -, akkor neki is lett volna esélye a győzelemre" - mondta, majd hozzátette, Button ezúttal megmutatta kritikusainak, hogy száraz pályán is képes jó teljesítményre.