Vágólapra másolva!
A Ferrari tulajdonában lévő Mugello versenypályán kerülhet sor a jövő évre tervezett szezon közbeni tesztre. A kis csapatok jobban örültek volna az angliai helyszínnek.

A Forma-1-es csapatok szövetsége (FOTA) vasárnap délelőtti ülésén előzetes megegyezés született arról, hogy a 2012-re tervezett szezon közbeni tesztet az olaszországi Mugello versenypályán rendezik meg. Az Autosport információi szerint a csapatok azért döntöttek Mugello mellett, mert magas színvonalú kiszolgálóegységekkel rendelkezik, és vonalvezetése alkalmassá teszi aerodinamikai tesztek végrehajtására. További szempont volt, hogy a pálya tulajdonosának, a Ferrarinak köszönhetően az alakulatok viszonylag olcsón vehetnék igénybe az aszfaltcsíkot.

Az Autosport úgy értesült, hogy néhány kisebb csapat továbbra is azt szeretné, ha Silverstone-ban rendeznék meg a tesztet - az angliai székhelyű, szerényebb költségvetésű istállók így spórolhatnának a szállítási költségeken. Azonban a hírek szerint a FOTA döntése véglegesnek tekinthető. Mugello és Silverstone mellett még a spanyolországi Jerez neve merült fel lehetséges teszthelyszínként.

A mugellói tesztre várhatóan május első hetében, az első európai verseny (a május 13-ra tervezett Spanyol Nagydíj) előtt kerül majd sor. Az időpont azonban csak akkor válik biztossá, ha véglegesítik a 2012-es versenynaptárat. A szokásos szezon előtti teszteket két helyszínen tartják majd: a csapatok február 7-én Jerezben kezdhetik meg a munkát, február 21-24. és március 1-4. között pedig Barcelonában gyakorolhatnak.