Vágólapra másolva!
A FOTA a belga verseny előtt tárgyal a jövő évi tesztekről és a 2012-es versenynaptárról.

A Forma-1-es csapatok szövetsége, a FOTA vasárnap, a belga verseny délelőttjén szeretné véglegesíteni a 2012-re tervezett tesztek menetrendjét. Az Autosport információ szerint az istállók már megegyeztek a szezont megelőző tesztek sorrendjéről: az első alkalomra 2012. február 7-én, a spanyolországi Jerezben kerülne sor, két héttel később pedig Barcelonában folytatódna a felkészülés. Újabb egy héttel később ismét Barcelonában köröznének a csapatok.

A hírek szerint vasárnap a jövőre újból bevezetendő szezon közbeni teszt időpontjáról szeretnének megegyezni. Az alakulatok azt szeretnék, ha a tesztre az első európai verseny előtt kerülne sor - a Bernie Ecclestone által javasolt versenynaptár szerint ez a május 13-ra tervezett Spanyol Nagydíj lenne. A csapatoknak egyezségre kellene jutniuk a helyszínnel kapcsolatban is: a tesztre Jerez mellett az olaszországi Mugellóban vagy az angliai Silverstone-ban kerülhetne sor.

A FOTA vélhetően tárgyal majd az említett Ecclestone-féle versenynaptárról is. Az Autosport úgy értesült, hogy az istállók logisztikai megfontolásokból szeretnék felcserélni egymással az április 8-ra tervezett Kínai Nagydíjat és az április 22-i Indiai Nagydíjat.