Vágólapra másolva!
Az egykori Forma-1-es pilóta egy másik ex-Forma-1-est vált a szervezet élén.

Csütörtökön, a klub hagyományos éves közgyűlésén jelentették be, hogy a 147 Forma-1-es nagydíjon indult, Le Mans-győztes és sportkocsi-világbajnok Derek Warwick váltja Damon Hillt a klub élén.

Warwick bejelentette, hogy szándékai szerint további fejlesztésekre kerülhet sor a klubhoz tartozó Silverstone-ban, és a fiatal tehetségek támogatására is nagy súlyt fektetne.

"A BRDC és Silverstone érdekes jövő elé néz. Most egy 21. századi pályánk van 21. századi létesítményekkel, a következő 5-10 évben meglesz rá a lehetőségünk, hogy a világ legjobb motorsport-létesítményévé fejlesszük Silverstone-t" - nyilatkozta az új elnök.

A leköszönő elnök, Damon Hill biztos benne, hogy Warwick sikeresen megbirkózik majd az elnökséggel járó feladatokkal.

"Derek Warwick egy profi versenypilóta életét élte, és nagyon magas szintre jutott el a professzionalizmusával. Tudja, mit kell egy győzelemhez, és tudja, hogy milyen érzés veszíteni."

"Hiszem, hogy ennek a klubnak a kormányzását mindig egy egykori autóversenyzőnek kell végeznie, egy olyan személynek, aki korábban azt az életet élte. Derek - és ebben abszolút nem kételkedem - ugyanazzal az eltökéltséggel és integritással fogja szolgálni a klubot, mint amit a karrierje során mutatott a külvilágnak profi autóversenyzőként" - tette hozzá 1996 világbajnoka, Damon Hill.