Vágólapra másolva!
Szerinte a monacói alagúthoz hasonlóan Belgiumban is túl nagy lett volna a kísértés, hogy a versenyzők nyitott hátsó szárnnyal próbáljanak átszáguldani a híres kanyaron.

Bár mások fenntartásokkal fogadták a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) döntését, hogy a Belga Nagydíj egész hétvégéjén ne lehessen használni a felnyitható hátsó szárnyat, a DRS-t a híres Eau Rouge kanyarban, Felipe Massa egyetért vele.

"Figyelemmel követtem a DRS használatáról folytatott vitát, és az a véleményem, hogy jó ötlet volt egész hétvégére betiltani azt az Eau Rouge-ban" - idézi a brazilt a Ferrari hivatalos honlapja. "A versenyzők ugyanis mindenképpen megpróbálnának nyitott DRS-sel átmenni ott, ami a kanyar természetéből adódóan balesetet okozhatna. Ezért, akárcsak a monacói alagút esetében, most is ezt tartom a legjobb megoldásnak."

Massa támogatja az FIA-elnök Jean Todtnak azt az elképzelését is, hogy engedélyezzék újra a szezon közbeni tesztelést. "Minden csapat és versenyző szeretne a lehető legalaposabban felkészülni a soron következő futamra, és mivel ez az autósport csúcskategóriája, valamennyi tesztelésnek mégiscsak lennie kellene" - mondta.

"A korábbi rendszerhez, amikor a nagydíjak között szinte minden nap teszteltünk, természetesen soha nem fogunk visszatérni, mert az hihetetlenül drága volt. Talán azt csinálhatnánk mi is, mint a MotoGP-ben, ahol egyes pályákon ott maradnak tesztelni hétfőig. Ez költségkímélő megoldás lenne."