Vágólapra másolva!
Úgy tűnik, a leváltott Nick Heidfeld menedzsmentje pert indított a csapat ellen, így Bruno Senna egyelőre csak két versenyre tervezhet.

Amikor a Renault szerdán este megerősítette azt a napok óta terjedő pletykát, hogy Nick Heidfeldet azonnali hatállyal leváltják, és már a hétvégi Belga Nagydíjtól kezdve Bruno Sennát ültetik be a helyére, azt ígérték, csütörtök reggel kiadnak egy közleményt a részletekről is. Erre azonban nem került sor, mégpedig az Autosport szerint azért nem, mert nem sikerült megegyezniük Heidfelddel, aki állítólag már be is perelte őket korai menesztése miatt.

Maga Senna a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) hivatalos csütörtöki sajtótájékoztatóján csak annyit ismert el, hogy a pilótaülése egyelőre Spára és Monzára biztos. "Eddig erre és a következő versenyre erősítették meg a helyemet, mert még vannak jogi kérdések, amelyeket tisztázni kell" - válaszolta. "Azt nem tudom megmondani, hogy az év végéig versenyezni fogok-e. A cél az, hogy maradjak, ezt azonban egyelőre nem lehet megerősíteni."

Senna a Magyar Nagydíj pénteki edzésnapján már vezethette ugyan a Renault-t, de versenyen a tavalyi Abu-Dzabi Nagydíj óta nem állt rajthoz. Nem tagadja, hogy most, a szezon közepén, nehéz lesz felvennie a ritmust.

Forrás: Farkas Péter [origo]
Senna már a Hungaroringen is vezetett, de csak a péntek délelőtti szabadedzésen

"Igaz, a mérnökökkel az összes versenyen együtt dolgoztam, ezért naprakész vagyok mindennel, ami a csapatnál történt" - tette hozzá. "A magyarországi lehetőség hasznos volt abból a szempontból, hogy megismerkedjek az autóval, de nehéz lesz olyan formába lendülnöm, mint amilyenben a többiek vannak, akik elindultak mind a tizenegy futamon."

"A Hungaroringen nagyon nehéz volt az a péntek. Tisztában vagyok vele, hogy meg kell tanulnom, hogyan bánjak a gumikkal az első szettől kezdve egészen az időmérőig és a versenyig. Erről nincs tapasztalatom, úgyhogy most lesz az első alkalom, amikor tanulhatok. Ha Petrov közelében maradok, az már jó alap lesz."

Közben Romain Grosjean, akit sokan már a Renault versenyzőülésében látnak 2012-től, sőt, akár már az idei Szingapúri Nagydíjtól kezdve, kijelentette, hogy egyelőre a GP2-es bajnoki cím megnyerésére koncentrál, a Forma-1-gyel nincsenek rövid távú tervei.