Vágólapra másolva!
Elképzelhető, hogy a Renault már a Belga Nagydíj előtt megválik Nick Heidfeldtől, helyét a szezon hátralevő részében a tartalék versenyző, Bruno Senna veheti át.

Az elmúlt hónapokban a Renault csapatfőnöke, Eric Boullier többször is nyíltan kifejezte elégedetlenségét Nick Heidfeld teljesítményével kapcsolatban, így már korábban is felmerültek olyan híresztelések, hogy a német versenyzőnek idő előtt távoznia kell a francia istállótól.

Heidfeldnek, aki a ralibalesetéből lábadozó Robert Kubicát helyettesíti, vezető szerepet szántak a Renault-nál, azonban a német nem tudott megfelelni az elvárásoknak. Bár a bajnokságban jelenleg két ponttal csapattársa, Vitalij Petrov előtt áll, az orosz gyakran jobb tempóra képes, az eddigi tizenegy nagydíjon nyolc alkalommal is gyorsabb volt az időmérőn.

Forrás: Lotus Renault

A BBC szakkommentátora, Eddie Jordan úgy tudja, Heidfeld már a hétvégi Belga Nagydíjon sem indulhat a Renault színeiben. A korábbi csapatfőnök hétfő este megjelent cikkében árulta el, hogy a szezon hátralévő futamain a franciák jelenlegi tartalékpilótája, Bruno Senna kap lehetőséget.

A Renault egyelőre nem reagált Jordan kijelentésére, azonban jelzésértékű lehet, hogy a Magyar Nagydíj első szabadedzésén is a brazil vezette Heidfeld autóját. Az Autosport információi szerint a helyzetet bonyolítja, hogy a 34 éves pilóta ragaszkodik a helyéhez, és mivel Petrov előtt áll a bajnokságban, körülményes lehet felbontani a szerződését.