Vágólapra másolva!
Vijay Mallya szerint a két évvel ezelőtti pole pozíció ellenére a Force India idén sokkal jobb, mint 2009-ben, a csapatfőnök Spában is reménykedik a pontszerzésben.

A Force India a két évvel ezelőtti Belga Nagydíjon érte el fennállása legjobb eredményét: Giancarlo Fisichella a pole pozícióból rajtolva futott be a második helyen Kimi Räikkönen Ferrarija mögött. Bár nem valószínű, hogy a hétvégi futamon hasonló teljesítményre lesznek képesek az indiai csapat versenyzői, Vijay Mallya úgy gondolja, a mostani autó sokkal jobb, mint a 2009-es.

"A múltban az egyenesben elért végsebesség volt az erősségünk, most viszont minden szempontból jó az autónk" - nyilatkozta a csapatfőnök a Force India honlapján. "Ezt bizonyítják a mostanában elért eredményeink is: a legutóbbi négy futamon az egyik autónk mindig bejutott a Q3-ba, és az elmúlt két futamon összesen 14 pontot szereztünk."

Forrás: Force India

Bár Adrian Sutil 18 megszerzett pontjával jelenleg a 12. helyen áll a bajnokságban, Paul di Resta pedig 8 egységgel csak a tizenhatodik, Mallya mindkét versenyző teljesítményével elégedett. "Nehezen kezdtük az évet, azonban mindig hittünk abban, hogy javulni fogunk"- mondta. "A versenyzőink keményen hajszolják egymást, és rendkívül motiváltak. Az autó jó teljesítményre képes, és a nagyobb csapatok ellen küzdhetünk."

"Úgy tűnik, most olyan autónk van, amely minden pályán jól működik. Az időmérőn gyorsak vagyunk, és a versenytempónk is jó" - magyarázta az indiai, aki az előző futamokhoz hasonlóan Belgiumban is pontszerzésben reménykedik.