Vágólapra másolva!
A 2007-es finn világbajnok szerint barátja, Sebastian Vettel nem engedi ki a kezéből a második világbajnoki címét idén.

A manapság már a rali-világbajnokságon induló Räikkönent a finn Turun Sanomat újság kérdezte meg az idei világbajnokságról.

"Elég gyakran megtörténik, hogy valaki a szezon elején elhúz, de aztán a helyzet kiegyenlítődik" - mondta Räikkönen."De Vettelnek valószínűleg egy versenyt sem kell már nyernie, hogy a végéig elöl maradjon."

Az októberben 32. életévét is betöltő finn pilóta egyelőre nem tudja, hogy mit fog csinálni 2012-ben.

"Nem tudom. Még ha ezerféleképpen is kérdezik meg ugyanazt a dolgot, a válasz marad ugyanaz. Ha én nem tudom, akkor senki más sem tudhatja."

Räikkönen Villeneuve-höz hasonlóan bevallotta, hogy az idei szabályok, különösen az állítható hátsó szárnyak nem igazán tetszenek neki.

"Nem kell foglalkozni az igazi előzésekkel. Amit tenni kell, hogy közel kell menni, megnyomni egy gombot, és az előtted menő fickó semmit sem tud tenni. Feltételezem, hogy a jó irányba akarják terelni a dolgokat; ez talán jó a televíziónak, de a vezetőknek nem annyira jó."

Egykori ellenfele, Jacques Villeneuve pont a napokban fejtette ki véleményét Raikkönen 2007-es világbajnoki címéről. Mint ismeretes, a finn két versennyel a vége előtt még 17 pontos hátrányban volt, aztán mégis elhódította a címet.

"Ha Kimi meg is nyerte a világbajnoki címet, azt szerencsével tette, mert nem érdemelte meg" - mondta Villeneuve nemrég egy stock car-versenyen a brazil pályán, Interlagosban.

"Felipe sokkal jobban megérdemelte volna. Mindig sokkal többre volt képes, mint Kimi" - tette hozzá a kanadai a brazil közönség előtt.