Vágólapra másolva!
Norbert Haug, a Mercedes motorsport igazgatója szerint nehéz szezonja ellenére sem veszítette el motivációját Michael Schumacher, amit az is bizonyít, hogy ő előzött a legtöbbet az idén.

Schumacher az idén csak 32 pontot gyűjtött, a dobogóra még egyszer sem állhatott fel, és az időmérőkön is rendre alul marad csapattársával, Nico Rosberggel szemben.

Norbert Haug is bevallotta az Autosport című lapnak, hogy Schumacher időmérős formája nem a legjobb az idén, de véleménye szerint a versenyeken mutatott teljesítménye megmutatja, hogy még mindig milyen éhes a sikerre.

"Azt hiszen, be lehet vallani, hogy az időmérőkön valami hiányzik, de a versenyeken mutatott teljesítménye - és most nem Nico ellen beszélek - az utóbbi öt versenyen összehasonlítható volt az övével, néha Michael volt a gyorsabb" - nyilatkozta Haug.

"Ha megnézzük az előzési statisztikákat, Michael vezet, senki sem előzött többet nála. Ez azért valami, mondhatják. Vettelnek persze nehéz lenne, mivel mindig elölről indul."

"Azt hiszem, láttak pár nagyon kiszámított kifékezést tőle Kanadában, és ő emellett nyugodt, néha pedig túl ambiciózus itt és ott. Nagyon becsvágyó, a tűz még ég benne. Nézzenek a szemébe, és látni fogják."

A Mercedes-főnök szerint sem Schumacher, sem Nico Rosberg nem akarja elhagyni a csapatot, annak ellenére sem, hogy még nem sikerült futamot nyerniük.

"Egyáltalán nem" - válaszolta, amikor azt kérdezték tőle, hogy nehéz-e megtartani őket. "Jók a kapcsolataink a csapaton belül, a srácok meg szokták látogatni a gyárat, ismerjük egymást, és nem mondunk valótlanságokat egymásnak."

Haug szerint senki sem várt ilyen kemény szezont a csapatban.

"Természetesen többet vártunk, de ezek után nyomott hangulatban legyünk? Persze lehetnénk, de óvakodunk attól, hogy egymásnak tündérmeséket mondjunk, inkább még keményebben dolgozunk, kell, hogy legyen egy fegyelmezett megközelítésünk, a jó döntéseket kell meghoznunk, meg kell értenünk az autó működését..."