Vágólapra másolva!
Daniel Ricciardo úgy érzi, sokat fejlődött Silverstone óta, azonban még nem tudja, hol fog versenyezni 2012-ben.

Daniel Ricciardo évek óta a Red Bull támogatását élvezi, a fiatal ausztrál Silverstone-ban mégis a Hispania színeiben mutatkozhatott be a Forma-1-ben, Narain Karthikeyan helyén. A 22 éves versenyző szerint a kis csapat nagyszerű tanulási lehetőséget biztosít számára, és futamról futamra jobban megérti az F1-es autó működését.

"Most azon dolgozom, hogy megtaláljam a megfelelő beállításokat a versenyre" - nyilatkozta a GPupdate.net-nek. "Nem mindig az a legjobb beállítás, ami az edzések alapján a leginkább fekszik nekem, mert lehet, hogy hosszabb távon már nem működik olyan jól."

Ricciardo teljesítménye eddig nem okozott csalódást: az időmérőkön nem sokkal marad el tapasztalt csapattársa, Vitantonio Liuzzi mögött, a Hungaroringen pedig nemcsak az olaszt, de a virgines Jérome D'Ambrosiót is maga mögé utasította a futamon.

Sokan biztosra veszik, hogy Ricciardo jövőre a Toro Rosso csapatában kezdheti meg az idényt, az újonc versenyző azonban óvatosan latolgatja esélyeit.

"Úgy tudom, hogy még semmi sem dőlt el a következő szezonnal kapcsolatban. Idén a Hispaniával az átlagosnál jobb munkát kell végeznem, utána pedig meglátjuk, hogy milyen lehetőség adódik jövőre" - mondta.

"Természetesen kapcsolatban állok a Red Bull-lal, azonban hosszabb távra semmi sem biztosított. A fiatal versenyzőknek keményen kell dolgozniuk, mielőtt bármit is garantálnak nekik."