Vágólapra másolva!
Bernie Ecclestone szerint Michael Schumacher még mindig versenyképes lehetne, ha a Mercedes versenyautó jobban illene a stílusához.

Bernie Ecclestone-t csalódással tölti el, hogy tavalyi visszatérése óta Michael Schumacher még egyszer sem tudott felállni a dobogóra, szerinte azonban nem a német képességeivel van baj. Annak ellenére, hogy a hétszeres világbajnok rendszerint alulmarad csapattársával, Nico Rosberggel szemben, a 80 éves üzletember szerint egy megfelelő autóban még mindig versenyképes lehetne.

"Michael egy igazi Superman. Ezért olyan szomorú azt látni, hogy nem a legjobb helyekért küzd" - idézi Ecclesone-t a Gazzetta dello Sport. "A Mercedesnek olyan autót kellene építenie, amely jobban illik Schumacher vezetési stílusához."

Schumacher, aki jelenleg - 16 ponttal Rosberg mögött lemaradva - a tizedik helyen áll a bajnokságban, komoly mérföldkőhöz érkezik a jövő hétvégén tartandó Belga Nagydíjon : a német húsz évvel ezelőtt, Spában futotta élete első F1-es versenyét. A 42 éves versenyző elmondta, az évforduló alkalmából mindenkit vendégül lát majd a Mercedes motorhome-jában.

"Ez egy különleges pillanat lesz számomra" - nyilatkozta Schumacher a német Express napilapnak. "Szombat este az egész paddockot meghívom egy italra!"