Vágólapra másolva!
Kamui Kobajasi jobb teljesítményt vár magától 2012-ben, elsősorban az időmérő edzéseken kell javulnia.

Annak ellenére, hogy csapatfőnöke, Peter Sauber folyamatosan dicséri teljesítményét, Kamui Kobajasi tudja, hogy a jövőben még sokat kell javulnia ahhoz, hogy igazi vezéregyénisége lehessen a Sauber csapatnak.

"Egy versenyzőnek folyamatosan fejlődnie kell, nem gondolhatjuk azt, hogy tökéletesek vagyunk" - idézi James Allen honlapja a japán versenyzőt, aki 27 pontjával jelenleg a 11. helyen áll a bajnokságban. Kobajasi így közel jár ahhoz, hogy felülmúlja tavalyi, 32 pontos teljesítményét, ráadásul a 2010-ben elszenvedett nyolc kiesés után az idén eddig csak egyszer kellett feladnia a versenyt.

"Tavaly néhányszor hibáztunk, és műszaki problémáink is voltak, az idén viszont szeretnénk rendszeresen pontokat szerezni, ez elég jól sikerült eddig. Jövőre azonban változtatnom kell a hozzáállásomon: előre kell lépnem, talán egy kicsit kell jobban harcolnom, ki kell tűznöm magam elé egy célt" - magyarázta a japán, aki már a szerződéshosszabbításon is túl van, így jövőre is a svájciaknál kezdheti meg az idényt.

Kobajasi tisztában van saját hibáival, különösen az időmérőn mutatott teljesítményével elégedetlen - csapattársa, az újonc Sergio Pérez öt futamon is jobb helyről rajtolhatott. "Tudom, hogy az időmérőn nem mindig megfelelő a teljesítményem. Az az igazság, hogy ha jó az autó, akkor az én teljesítményem is rendben van. Ha viszont úgy érzem, hogy nem elég jó a kocsi, akkor nem tudom kihozni belőle a maximumot. Ezen a téren kell fejlődnöm" - ismerte el Kobajasi.