Vágólapra másolva!
A hétszeres világbajnok kijelentette, hogy jövőre is látni fogjuk a Forma-1-ben versenyezni, akár tetszik, akár nem.

Michael Schumacher továbbra is állítja, hogy jövőre is a Forma-1-ben marad a Mercedesnél, szerinte ostobaság az a pletyka, mely szerint az idén év végén visszavonulna. Bár a szerződése 2012 végéig szól, az utóbbi időben egyre többen beszéltek arról, hogy fel kéne adnia a harcot a fiatalokkal, többek között Niki Lauda is.

Bár a hétszeres világbajnok visszatérése óta még a dobogóra sem állhatott fel, ez elsősorban nem a saját, hanem az autója teljesítményének tudható be. Igaz, fiatal csapattársától, Nico Rosbergtől rendszeresen kikap az időmérőkön, de a versenytempójuk általában már elég közeli.

Schumacher hétfőn újra cáfolta a visszavonulásáról szóló pletykákat a Mercedes weboldalának adott interjújában.

"Pár vicces szóbeszéd és idióta, hamis történet ellenére továbbra is csak magamat ismétlem, hogy 2012-ben is látnotok kell majd engem, akár tetszik, akár nem" - nyilatkozta Schumacher.

"Itt leszek. Ami jó, hogy rengeteg támogatást kapok mindenhonnan, különösen a cégtől, különösen a csapattól, ők mind azt szeretnék, hogy itt maradjak, tehát én is itt akarok maradni, és már nagyon várom."

"Még mindig elég fitt vagyok. Mentálisan is készen állok rá. És én szeretem a kihívást."

"Biztos, hogy jövőre is versenyezni fogok. Meg kell majd néznünk, hogy a dolgok hogyan fejlődnek, és hogy mennyi energia és vidámság lesz még itt."

Bár a jövő évi indulását megelőlegezte, azt azért nem állítja Schumacher, hogy 2012-ben már harcban lehetnek a világbajnoki címért.

"Merészség lenne azt hinni, hogy jövőre harcolhatunk a világbajnoki címért. Jelenleg túlságosan le vagyunk maradva."

A Mercedes motorsport főnöke, Norbert Haug is megvédte Schumachert, véleménye szerint egyre közelebb kerül csapattársa, Nico Rosberg szintjéhez.

"A sebessége a legutóbbi versenyen a legtöbbször azonos volt Nico Rosbergével" - nyilatkozta Haug.

"Folytatni fogja, és sikerülni fog neki."

Haug egyetért Schumacherrel abban, hogy jövőre még nem szólhatnak bele a vb-címért folytatott küzdelembe.

"Rendes körülmények között nem ugrasz a negyedik helyről az elsőre" - tette hozzá Haug.