Vágólapra másolva!
A Force India skót újonca azt szeretné, ha ugyanolyan esélyeket kapna, mint korábbi Forma-3-as vetélytársai, Sebastian Vettel és Lewis Hamilton.

Kevesen tudják, de Paul di Resta 2006-ban egyszer már megverte Sebastian Vettelt, amikor megnyerte a Forma-1 egyik előszobájának tartott Forma-3 Euroszériát a német előtt. Egy évvel korábban ebben a sorozatban Lewis Hamilton lett a bajnok, de Di Resta már akkor is ott volt a mezőnyben.

2006 végén Di Restának felajánlottak egy ülést egy Mercedesben a Német Túraautó Bajnokságban (DTM). Bár a skót maradt volna az együléseseknél, de egy fura indok miatt lehetetlen volt számára, hogy a rangosabb GP2 sorozatba igazoljon.

"Némi időbe telt, amíg átgondoltam a Mercedes ajánlatát, mert tényleg az együléses autóknál akartam maradni" - mondta Di Resta az ESPNF1-nek adott nyilatkozatában. "De volt még egy szignifikáns probléma. Volt egy tesztem egy GP2 autóval, és az egyszerűen túl kicsi volt nekem. Háromszor cseréltem ülést, egy rémálom volt. Aztán úgy döntöttem, hogy a DTM a legjobb választás, de soha nem hagytam fel azzal a gondolattal, hogy egyszer a Forma-1-be kerülök. Tudtam, hogy létfontosságú, hogy látható maradjak, ezért nyernem kellett."

Di Resta négy szezonja alatt egyre jobb eredményeket ért el a túraautózásban, először ötödik, aztán harmadik, aztán második, aztán 2010-ben végre első lett a rangos bajnokságban. Ezalatt az idő alatt viszont két korábbi F3-as riválisa, Hamilton és Vettel is nyert egy-egy Forma-1-es világbajnoki címet.

Forrás: Force India

"A Forma-3-as csapatomban négyen voltunk: én, Vettel, Kobajasi és van der Garde. El kell mondanom, hogy amikor a Forma-1-be került, Sebastian hihetetlenül jó munkát végzett, a legjobb módon kamatoztatta, amije volt. Talán ugyanezt tette volna, ha a helyemben lett volna a DTM-ben, talán nem. Az is igaz, hogy én sem tudhatom, hogy mit tettem volna, ha az ő lehetőségeit megkapom."

"Ugyanez történt Hamiltonnal, jó versenyző volt a kisebb kategóriákban, és amikor egyből egy jó csapathoz érkezett, természetes volt, hogy jó munkát végez. Sebastian és Lewis képes volt arra, hogy megszerezze azt, amit én most próbálok."