Vágólapra másolva!
Nem akarja "nyugdíjba küldeni" a hétszeres világbajnokot, de ha a visszavonulás mellett dönt, szerinte a Mercedesnek a Force India versenyzőjét kellene szerződtetnie a helyére.

Hiába cáfolta a menedzsere, az elmúlt hetekben makacsul tartja magát az a hír, hogy Michael Schumacher, akinek eredetileg csak 2012 végén járna le a szerződése a Mercedesnél, a korai visszavonulást fontolgatja. Egyesek már az utódját is ismerni vélik, és David Coulthard osztja azt a véleményt, hogy erre a Force India versenyzője, Paul di Resta az ideális jelölt.

"Az én szememben vitathatatlanul ez lenne a tökéletes fejlemény" - mondta Coulthard a skót STV-nek. "Nem arról van szó, hogy szeretném hazaküldeni Michaelt a sportból, de amikor majd a visszavonulás mellett dönt, akár az idén, akár jövőre vagy bármikor máskor, érdemes lesz észben tartani, hogy Paul jó viszonyban van a Mercedesszel."

"A DTM-ben náluk versenyzett, és kétség sem férhet hozzá, hogy a Forma-1-ben is teljes értékű versenyzőnek bizonyult. Nincs másra szüksége, mint egy olyan autóra, amely versenyképesebb a Force Indiáénál."

"Természetesen a Force India is megérdemli, hogy a jövőben győztes csapattá váljon, de neki mindenképpen nehéz döntéseket kell majd hoznia, mihamarabb a lehető legjobb pilótaülést szerezve meg magának."

Coulthard szerint a 25 éves, skót Di Resta nem azért tűnik alkalmasnak arra, hogy egy élcsapathoz kerüljön, mert a DTM előtt az F3 Euro bajnoki címét is megszerezte, sőt győzött a zandvoorti F3 Masters viadalon is, hanem azért, mert a Forma-1-ben azonnal felnőtt a feladathoz. Bár eddig kevesebb pontot szerzett, mint csapattársa, Adrian Sutil, újoncként 7:4-re verte őt az időmérőkön.

Forrás: Force India
Forrás: Force India

"A múltbéli sikerek nem jelentenek garanciát a jövőbeliekre" - mondta Coulthard. "Paul azonban minőségi versenyző. Én egy pillanatig sem tartom kétségesnek, hogy képes lesz győzelmekért és a világbajnoki címért harcolni."

"Hogy le tudja-e győzni Sebastiant (Vettel), Lewist (Hamilton), Jensont (Button), Mark Webbert és a többieket, azon egyelőre nincs értelme spekulálni. Csak ki kell várnunk, amíg megkapja rá a lehetőséget, és a pályán igazolja vagy cáfolja mindazt, amit gondolunk róla."

Coulthard az időmérőn nyújtott teljesítményt tartja a képességek igazi mércéjének, ezért bízik Di Restában. "Szerintem ő teljesebb értékű versenyző, mint amilyen én voltam" - mondta a 13-szoros nagydíjgyőztes, 12 pole pozíciót szerző skót. "Egy mért körön gyorsabb nálam. Azt gondolom, a kerék-kerék elleni küzdelmekben nem voltam olyan rossz, a pályafutásomból alapvetően a kiegyensúlyozottság hiányzott az időmérőkön."