Vágólapra másolva!
A versenyt a júniusi hőség helyett novemberben rendezik meg, így a szervezők nagyobb nézettségre számítanak.

A 2012-es Forma-1-es futamok helyszínéül szolgáló pályák kéréseit figyelembe véve Bernie Ecclestone módosította a jövő évi versenynaptárat, és bár a Nemzetközi Automobil Szövetségnek (FIA) még jóvá kell hagynia a változtatásokat, valószínű, hogy az előzetes tervekkel ellentétben a bahreini és az USA Nagydíjat is a szezon utolsó hónapjaiban rendezik majd.

A módosítás azt jelenti, hogy az idény utolsó szakaszában tíz hétvége alatt hét verseny kerül megrendezésre. Míg a csapatok aggodalmukat fejezték ki a túl sűrű program miatt, az USA Nagydíj illetékesei elégedettek a változással, hiszen így nem a júniusi hőségben kell vendégül látniuk az F1 mezőnyét.

"Kezdettől fogva abban reménykedtem, hogy a szezon késői szakaszában rendezhetjük meg a versenyt" - idézi az Autosport az USA Nagydíj igazgatóját, Tavo Hellmundot. "A Forma-1 azt szeretné, ha az amerikai futam kivételes siker lenne, ezt nagyon pozitív jelnek tartom."

Az austini pálya elnöke, Steve Saxton szerint a Texas államban júniusban szokásos időjárás jelentősen visszavetette volna a nézőszámot. "Szeretnénk, ha a kilátogató szurkolók remekül éreznék magukat, enyhébb időjárás esetén ez sokkal valószínűbb. Ráadásul több időnk lesz arra, hogy megfelelően felkészítsük a személyzetet és a több ezer önkéntest, akik a Forma-1-hez kapcsolódó rendezvényeken segítenek majd" - magyarázta.

Az időpontváltozás miatt, a hatályos jogszabályok következtében a pálya várhatóan a Texas állam által beígért anyagi támogatást is később kapja meg, ez azonban valószínűleg nem hátráltatja majd az építési munkálatokat.