Vágólapra másolva!
Évenkénti váltásban rendezhetik meg a belga és a francia versenyt, ez mindkét pálya jövőjét biztosíthatná.

A Belga Nagydíj szervezői anyagi okok miatt fontolóra veszik azt a megoldást, hogy a 2013-ban visszatérését tervező francia versennyel felváltva, kétévente rendezzenek futamot a spái pályán. A költségcsökkentő módszer a Német Nagydíj esetében már bevált, hiszen 2007 óta évenkénti váltásban látogat a mezőny Hockenheimbe és a Nürburgringre.

"Egyre nagyobb a verseny azok között az országok között, amelyek futamot szeretnének rendezni" - idézi az ESPNF1.com Etiénne Davignont, a Belga Nagydíj promóterét. "Ezzel a megoldással viszont biztosítani tudnánk a futamunk jövőjét."

Davignon állítása szerint " a tárgyalások már meg is kezdődtek" Bernie Ecclestone-nal és a Francia Nagydíj képviselőivel. Azt is elárulta, hogy minden közbeeső évben olyan eseményeket rendeznének a pályán, amelyek bevételét a nagydíj jogdíjainak kifizetésére fordítanák.

"Ahhoz, hogy a nagydíjat meg tudjuk rendezni, a spa-francorchamps-i pályát három hétre be kell zárnunk" - magyarázta. " Ezt az időszakot más eseményekre használhatnánk."

Annak ellenére, hogy Spa a versenyzők és a nézők körében is nagy népszerűségnek örvend, a belga pálya az elmúlt tíz évben kétszer - 2003-ban és 2006-ban - is kimaradt a versenynaptárból.