Vágólapra másolva!
Szerinte sokkal igazságosabb lett volna, ha Massa nyer, aki a tehetsége alapján már kétszeres világbajnok lehetne.

A provokatív nyilatkozatairól ismert Jacques Villeneuve most éppen Kimi Räikkönent vette célkeresztbe, azt állítva, hogy a népszerű finn, akinek a visszatérésében a mai napig sokan reménykednek, nem érdemelte meg a 2007-es világbajnoki címet.

Räikkönen úgy nyerte meg a vb-t, hogy két fordulóval a szezon vége előtt még 17 pont volt a hátránya az újonc Lewis Hamiltonhoz képest, aki Sanghajban és Interlagosban is hibázott, így végül egyetlen ponttal lemaradt a győzelemről.

"Kimi egyszerűen csak szerencsés volt, hogy ő lett a világbajnok, mert ezt nem érdemelte meg" - jelentette ki Villeneuve a TotalRace című brazil honlapnak. "Felipe (Massa) sokkal jobban megérdemelte volna. Mindig is jobb volt Kiminél, könnyű volt legyőznie."

Massa abban az évben 16 ponttal maradt le Räikkönentől (akkoriban még nem 25, hanem 10 pont járt egy győzelemért), a következőben viszont előtte végzett az összetettben. Akkor Massa csak az utolsó versenyen, egyetlen ponttal maradt le a vb-címről, dacára annak, hogy a brazíliai idényzárón ő diadalmaskodott.

Habár a 2009-es Magyar Nagydíj időmérőjén történt, súlyos fejsérüléssel járó balesete óta Massa sokak szerint nem a régi, s az elmúlt két évben nem tudta tartani a lépést új csapattársával, Fernando Alonsóval, Villeneuve nem érzi jogosnak az őt ért kritikákat. Úgy véli, Alonso fölénye csak azért tűnik aránytalanul nagynak, mert a Ferrari neki kedvez.

Forrás: AFP

"Az a probléma, hogy Alonso az érkezése után gyorsan nagy hatalomra tett szert a Ferrarin belül" - mondta az 1997-es világbajnok. "Amikor ez megtörténik, az munkatársai energiát pumpálnak a szóban forgó versenyzőbe, ebben az esetben Alonsóba. Ilyenkor úgy tűnik, ha az autó képes a győzelemre, mindig ő nyer vele. Ez nehéz helyzetbe hozza a csapattársát, akinek egyszerre két feladattal kell megküzdenie."

"Felipe így járt. Pedig a gyorsasága adott. Képes jól versenyezni, dolgozni az autóban. Efelől nincsenek kétségeim. Csakhogy ennél is többet kellene tennie, mert a csapat Alonsóé, ami valójában normális, hiszen ő már kétszeres világbajnok. Ez a logika érvényesül. Ha a csapattársad kétszeres világbajnok, szükségszerűen rá koncentrálnak."

Villeneuve szerint Massa "nyert nagydíjakat, és kis híján egy, sőt, talán két vb-címet is. Nagy versenyző. Pillanatnyilag jól vezet a Ferrarinál. Nem értem, miért kritizálják."

Az elmúlt hónapokban ennek ellenére egyre többet beszélnek arról, hogy 2012 után, amikor lejár a szerződése, a Ferrari nem akarja megtartani Massát.