Vágólapra másolva!
Szerinte azok képviselik a jövőt, és Ecclestone-nal ellentétben úgy véli, a motorhang hiánya sem leküzdhetetlen probléma.

Bernie Ecclestone a múlt héten kijelentette, hogy hiába szerepel így a 2014-es technikai szabályzatban, az autók "semmiképpen" nem fognak kizárólag elektromos hajtással végigmenni a bokszutcán. A Mercedes csapatfőnöke, Ross Brawn azonban nem ért egyet vele.

Noha a legtöbben főként azt tartják problematikusnak, hogy veszélyes lenne, ha az autók zajtalanul közlekednének az emberekkel telezsúfolt bokszutcában, Ecclestone inkább amiatt aggódik, hogy a nézők unalmasnak találnák a motorhang hiányát. Egyetért vele a Renault egykori főnöke, Flavio Briatore is, aki a hétvégén ugyanilyen véleményt fogalmazott meg. Csakhogy Brawn szerint a Forma-1-nek még akkor is elöl kell járnia jó példával, ha a versenyautók csak a sport teljes károsanyag-kibocsátásának elenyésző részéért felelősek.

"Igaz, hogy a Forma-1 karbonlábnyomának viszonylag csekély hányada származik magukból az autókból, de mégiscsak ez az a hányad, amelyen keresztül hatékonyan lehet üzenetet eljuttatni az emberekhez" - mondta Brawn. "Nemrég olvastam arról, hogy az elektromos autók iránt csökkent az érdeklődés, mert az emberek megszokták, hogy vannak. Ezért kevesebben is akarnak környezetbarát autókat vásárolni. De az ilyen kezdeményezésekkel talán újraenergetizálhatjuk őket - már elnézést a szóviccért."

A motorhang hiányáról pedig hozzátette: "Ez a közúti elektromos autók esetében is gondot jelentett. Azok ma már nagy zajt csapnak, mesterséges zajt, hogy mindenki meghallja őket, és ugyanezt meg tudjuk oldani a Forma-1-ben is. Ez szerintem nem lenne nehéz. Gyerekkorunkban például nyalókapálcikákat tettünk a biciklik (küllőjére)."