Vágólapra másolva!
A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali szerint Felipe Massának meg kell őriznie a nyugalmát az idei szezon első, sikertelen része után, és akkor jönni fognak a hátralévő futamokon az eredmények.

Massa idén még egyszer sem állhatott dobogóra, csapattársától, Fernando Alonsótól már 64 pont a lemaradása. A brazilnak még 2012-re van szerződése a Ferrarival, Domenicali szerint az egész csapat támogatását élvezi.

"Azt láttam, hogy feljövőben volt az utóbbi három versenyen, biztos vagyok benne, hogy nagyon jól fog teljesíteni a szezon második felében" - mondta a csapatfőnök. "Felipének nyugodtnak kell maradnia, hogy a legtöbbet kihozhassa a tehetségéből, amelyből rengeteg van: egy körön nagyon gyors, de talán szüksége lenne arra, hogy a teljesítménye egyenletesebb legyen a versenyeken."

"Nem kimondottan könnyű dolog egy olyan ember csapattársának lenni, mint Fernando Alonso, de ennek motivációt kellene jelentenie neki, nem pedig kifogást. Számunkra létfontosságú, hogy Felipe újra a csúcson legyen, tekintve, hogy még legalább másfél évig a versenyzőnk lesz."

Múlt héten olyan pletykák kaptak szárnyra, hogy Hamilton a Ferrarihoz tart, mert a brit arra a kérdésre, hogy lenne-e Alonso csapattársa a Ferrarinál, azt válaszolta a spanyol sajtóban: "Soha nem tudhatja az ember, hogy mit hoz a jövő". Domenicali szerint azonban Massa utódja egy sokkal fiatalabb pilóta lehet.

"Örülök, hogy azt mondta (Hamilton) a Ferrarival kapcsolatban, hogy 'soha ne mondd, hogy soha'. Logikus, hogy mindenki arra vágyik, hogy egyszer Maranellóba jöjjön, előbb vagy utóbb, tudva, hogy mit reprezentálunk ennek a sportnak a történelmében. Mindezzel együtt nem hinném, hogy ez a kérdés terítékre kerülne, sem a közeli, sem a távoli jövőben. A Ferrari jövőjéről szólva szerintem a helyes kombináció egy nagy tapasztalattal bíró, jó hírű pilóta lenne egy tehetséges, feljövőben lévő fiatallal együtt. Tekintve, hogy mekkora nyomás nehezedik ránk, nem hinném, hogy megkockáztatnánk, hogy két fiatal pilótánk legyen egyszerre."