Vágólapra másolva!
Nem tett jót a Hungaroring melletti fesztivál látogatottságának az esős időjárás, és az, hogy a környező alkalmi vendéglátóhelyeken még nappal is félmeztelen nők táncoltak. Mindezek tetejébe az ingyenes kisvasút vezetőjét a taxisok többször is megfenyegették.

Esős és hideg nappal kezdte idei nyitvatartását a GP Fest Mogyoród. Csak július 29-én és 30-án, azaz a pénteki és a szombati napon volt kegyes a szervezőkhöz az időjárás, így a "nulladik" évhez képest szerintük jó eredménynek számító közel nyolcezres látogatószámmal zárták a rendezvényt.

A legnagyobb sikert a pénteken színpadra lépő Irigy Hónaljmirigy és a szombaton koncertező X-Faktor tehetségei érték el a koncertek közül. A Forma-1-rajongó külföldiek mellett kilátogatott a helyszínre a környező településeken élő lakosság egy része.

A kicsikre és nagyokra nem csak este, hanem délután is érdekes programok vártak, többek között arcfestő, jelmezes fotózás, F1-szimulátorok, lasertag, RC modellautó-pálya és a gödöllői Szent István Egyetem Gépészmérnöki Karának sátra, ahol a magyar motor- és géptörténeti tárlatból rendeztek be ízelítőt.

A területet biztonsági őrök védték, így fenyegetés csak a GP Fest kerítésén kívül érte a szervezők által üzemeltetett kerekes kisvasút vezetőjét: a jármű ingyen szállította a Hungaroring körüli tömeget a fesztivál területére, ez a tevékenység pedig nem nyerte el egyes taxisok tetszését.

A nulladik év tapasztalatait felhasználva a szervező cég még minimum öt évig szeretné megrendezni a területen a GP Festet.

"Szinte csak pozitív visszajelzéseket kaptunk. Az esemény markáns arculata, a koncertek, a programok, a korrekt szervezés áttörte a közömbösség falát, mindenki örül és támogatja a kezdeményezést, így reméljük, hogy jövőre valóban eltűnnek az országimázs számára kedvezőtlen vendéglátóhelyek, és a rendezett, akár kisgyermekes családok szórakoztatására is alkalmas GP Fest Mogyoród még inkább vonzza majd a Forma-1 szerelmeseit. Jövőre izgalmas újításokat is szeretnénk bevezetni, de erről majd a megfelelő időpontban tájékoztatjuk a nagyérdeműt - hangsúlyozta Szőke I. László, a rendezvény szóvivője.