Vágólapra másolva!
Bernie Ecclestone a Bahreini Nagydíj szervezőinek kedvében próbált járni, amikor a futamot novemberre tette saját előzetes, 2012-es versenynaptárában.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) által kiadott, előzetes 2012-es versenynaptárban még idénynyitóként szerepelt a Bahreini Nagydíj, Bernie Ecclestone azonban átdolgozta a sorrendet. A Magyar Nagydíj hétvégéjén kiszivárgott tervezetben már novemberi dátummal szerepel a Bahreini Nagydíj, ez a szervezők kifejezett kérése volt.

A Financial Times értesülése szerint a novemberi rendezést azért kérték a bahreiniek, hogy addig biztosan rendet tudjanak tenni a forrongó országban. "Nem akartak elöl lenni, úgyhogy teljesen fel kellett forgatnom a naptárat" - kotyogta ki Ecclestone.

A Bahreini Nagydíj szóvivője ugyanakkor cáfolta, hogy kapcsolat lenne a politikai bizonytalanság és a novemberi rendezés között. "Nagyon elégedettek vagyunk azzal, hogy novemberben rendezhetjük meg a 2012-es futamot" - nyilatkozta a szóvivő. "A nyári kánikula miatt jobb, ha a naptár elején vagy végén vagyunk, de a november a legjobb hónap számunkra."

Forrás: Red Bull Racing

Az átszervezett versenynaptár nincs a csapatok ínyére: egy körülbelül tízhetes időszakban hét versenyen kellene résztvenniük négy különböző kontinensen, ami logisztikai nehézségekkel fenyeget. A 2012-es versenynaptárat később véglegesítik.