Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) döntése alapján a csapatok az Abu-Dzabi Nagydíj után próbálhatják ki fiatal tesztpilótáikat.

Annak ellenére, hogy az idén november 27-én, Brazíliában rendezik az idény utolsó futamát, a fiatal versenyzők tesztjét ezúttal is a tavalyi szezonzáró helyszínén, Abu-Dzabiban rendezik meg. A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) kedden jelentette be, hogy az arab futam utáni héten, november 15. és 18. között biztosítanak gyakorlási lehetőséget a tesztpilótáknak.

A szabályok szerint a márciusi idénykezdet után év végéig teszttilalom lép érvénybe, azonban a szezon végén néhány napos gyakorláson vezethetik az autót azok a fiatal versenyzők, akik pályafutásuk során eddig legfeljebb két Forma-1-es futamot teljesítettek. A mezőny jelenlegi tagjai közül Pastor Maldonado, Sergio Pérez, Paul di Resta, Daniel Ricciardo és Jérome D'Ambrosio is a tavalyi teszten szereztek fontos tapasztalatokat.

"Nekem nagyon hasznos volt a tavalyi teszt, így könnyebben el tudtam képzelni, mire számíthatok a következő szezonban" - nyilatkozta di Resta, akivel Maldonado is egyetértett. "Mivel a tesztre közvetlenül a GP2-es futamok után került sor, össze tudtuk hasonlítani a különböző kategóriájú autók viselkedését" - magyarázta a venezuelai.