Vágólapra másolva!
Christian Horner csapatfőnök szerint ez még nem az utolsó szerződése lesz 34 éves ausztrálnak, viszont a Red Bull motorsport tanácsadója, Helmut Markko szerint Webber jövőre visszavonul.

Mark Webber ezen a héten ellátogat a Red Bull ausztriai főhadiszállására, ahol várhatóan a szerződéshosszabbítása lesz a fő téma. A legvalószínűbb, hogy még egy évre meghosszabbítják a szerződését.

"Tárgyalásokat folytatunk Markkal a jövő évről, szerintem itt lesz jövőre is" - nyilatkozta Christian Horner csapatfőnök az ESPN F1-nek. "Népszerű tagja a csapatunknak, lehet még két, három, vagy négy éve is. Ez rajta múlik. Még mindig nagyon versenyképes, és éhes a sikerre."

"Beleegyeztünk, hogy a hónap végén leülünk és beszélünk, és már augusztus van" - tette hozzá. "Markkal nagyon jó a kapcsolatunk, jókat beszélgetünk, és ahogy mindenki tudja, úgy tűnik, jól haladunk."

"Mindkét fél folytatni akarja, tehát a következő hetekben megragadjuk a lehetőséget, hogy leüljünk, amíg szünetel a bajnokság, addig már a jövő évre tekintünk." -tette hozzá a csapatfőnök.

Hornerrel ellentétes véleményen van Webber jövőjéről Helmut Markko, a Red Bull motorsport-tanácsadója, aki a Magyar Nagydíj előtt egész mást mondott Webberről egy osztrák tv-nek adott nyilatkozatában.

"Valószínűleg visszavonul 2012-ben. Meg kell találnunk azt a fiatal versenyzőt a juniorjaink közül, aki képes őt helyettesíteni."

Markko szavai után máris elindultak a találgatások, sokak szerint a Red Bullt tehetségkutató programjának tagja, a Hispania egyik versenyzői ülését Narain Karthikeyantól nemrég átvevő Daniel Ricciardo lehet 2013-tól Vettel csapattársa, aki mellesleg Webber honfitársa.

"Nagyon jó lenne! Meglátjuk, mindig sok pletyka terjeng. Hogy őszinte legyek, 2012 vége még nagyon messze van. Ha tényleg abban a pozícióban leszek, akkor nagyon boldog leszek, de jelenleg csak lépésekben gondolkodom, mindig a következő napra koncentrálok, nem az előttem álló másfél évre" - nyilatkozta Ricciardo a Pitpass.com-nak.

Markko szerint Ricciardónak még van hová fejlődnie: "Túl sok időt veszít a bokszkiállásoknál, és amikor lekörözik. Azt akarjuk, hogy harcoljon azokkal, akik körülötte vannak! Meg kell vernie a csapattársát, és fejlődnie kell" - mondta róla Markko.