Vágólapra másolva!
Az olasz elárulta, hogy a sauberes Pérez a Magyar Nagydíjon levágta a sikánt annak érdekében, hogy előtte tudjon maradni, és utána nem engedte vissza maga elé.

Trulli a 17. körben kényszerült feladni a futamot, de a verseny első felében jó tempót diktált a Lotusszal.

"Ezúttal nekem kell panaszkodnom az FIA-nak, annak ellenére, hogy a versenyem hamar véget ért" - írta Trulli a szokásos saját cikkében a Repubblicában. "A rajtnál már három balesetet kellett elkerülnöm, amelyek visszavetettek, aztán Pérez megérkezett az abszurd viselkedésével, és mindennek vége lett."

"Furcsán lassú volt, lassabb, mint a Lotusom: kétszer is megelőztem, aztán, hogy visszavegye a pozícióját, levágta a sikánt. A szabálykönyv kristálytiszta, vissza kellett volna engednie maga elé, de ő ehelyett nem törődött ezzel, és előttem maradt."

"Ritkán látható gorombaságot és a szabályok kivételes figyelmen kívül hagyását mutatta be, nem értem, az FIA miért nem intézkedett vele szemben. Akkor miért vannak? Mit néztek? Megértem, hogy a fiú csak megvonná a vállát, de a versenyfelügyelőknek közbe kellett volna avatkozniuk."

"Csak a lassú szektorban tudtam megelőzni, de utána már nem sikerült, lelassított, és elrontotta a versenyemet, mielőtt a motorom bedobta a törülközőt, csakúgy, mint Silverstone-ban, és feladtam a versenyt."

"Az üzenetem tiszta: csak egy szabálykönyv van, és ez ugyanaz mindenkinek: nemcsak a srácoknak elöl, de az embereknek a mezőny hátsó részén is" - pufogott cikkében az olasz veterán.