Vágólapra másolva!
A Renault volt csapatfőnöke szerint Alonso megérdemelné, hogy megdöntse Michael Schumacher rekordjait a Ferrarival.

Flavio Briatore szerint (aki még mindig érdekelt Alonso menedzselésében), a spanyol kétszeres világbajnok egy szinten van Ayrton Sennával és Alain Prosttal, és bár Michael Schumachert is hasonlóan nagyra értékeli, szerinte Alonso egy hajszállal még nála is jobb.

Briatora volt a csapatfőnöke Alonsónak mindkét világbajnoki címe alatt, és bár mostanság arról pletykálnak, hogy valamilyen posztot kaphat a Ferrarinál, véleménye szerint Alonso nélküle is több világbajnoki címet nyerhet még az olasz istállóval.

"Úgy gondolom, Fernando Alonso tud világbajnokságot nyerni a Ferrarinál Flavio Briatore nélkül - nyilatkozta Briatore az Onda Cero lapnak.

"Fernando megérdemli, hogy a legjobb pilóta legyen a történelemben. Úgy döntött, hogy a karrierje végéig a Ferrarinál marad, remélem, kap olyan autókat, amikkel több címet tud nyerni, mint Schumacher."

"Ha az övé lenne az autó (Red Bull RB7), Fernando nagy különbséggel nyerne. Egyike a nagy pilótáknak, Sennával, Prosttal, és Schumacherrel."

Amikor arról kérdezték, hogy szerinte Alonso képességei jobbak-e Schumacherénél, Briatore közel helyezte őket egymáshoz, de azért saját ügyfelét tartja jobbnak.

"Két teljesen különböző versenyző. Fernando egy kicsit jobb, mert amikor Michael depresszióssá vált, visszaesett, de ugyanebben a helyzetben Fernandónak csak még élesebb lett a koncentrációja."

Briatore nem zárta ki, hogy egyszer talán a Ferrarihoz szerződik, annak ellenére, hogy 2013-ig eltiltották bármilyen vezetői munkától az emlékezetes a 2008-as Piquet-ütközési botrány miatt.

"Ferrari rajongó, tifoso vagyok, de az életben soha nem lehet tudni - bármi megtörténhet" - tette hozzá Briatore.