Vágólapra másolva!
A 26. Magyar Nagydíj rendőrségi szempontból rendkívüli esemény nélkül zajlott le.

A rendőrség tájékoztatása szerint csütörtöktől vasárnapig légi megfigyelést is bevetettek a közlekedés zavartalan lebonyolítása érdekében. A magyar hatóság munkáját idén is közel 30 külföldi - lengyel, román, osztrák - rendőr segítette. Idén is közel 1500 rendőr vett részt a rendezvény zökkenőmentes biztosításban, szinte minden szolgálati ág képviseltette magát: volt lovas, kutyás, motoros, gyalogos, gépkocsizó járőr, valamint bűnügyes rendőrök is.

Kiemelt bűncselekmény, gépkocsi lopás, gépkocsi feltörés, zseblopás, rablás, zsarolás, kifosztás a verseny ideje alatt nem történt. Szabálysértési feljelentést hét esetben tettek a rendőrök. Az eljárások elsősorban közlekedési szabályszegések miatt indultak. Tiltott kéjelgés miatt öt esetben jártak el a rendőrök, azoban büntető feljelentést csak egy esetben tettek.

Négy nap alatt két körözött személyt fogtak el és 16 személyt állítottak elő a Hungaroring közelében. Helyszíni bírságot 17 fővel szemben szabtak ki, iratok elvesztése miatt 11 személynek adtak igazolást. A hétvégén hat személygépkocsit kellett elszállítani a közlekedés biztonsága és az autók folyamatos haladása érdekében.