Vágólapra másolva!
Christian Horner elismeri, hogy a McLaren a Magyar Nagydíj bizonyos szakaszaiban gyorsabb volt a Red Bullnál, azonban reméli, a kisebb hullámvölgy után Belgiumban ismét nyerni tudnak.

Annak ellenére, hogy a szinte tökéletes szezonkezdet után a Red Bull a legutóbbi három futamot nem tudta megnyerni, Christian Horner egyelőre nem aggódik a csapat formája miatt. A versenyzők és konstruktőrök bajnokságát egyaránt nagy előnnyel vezető istálló főnöke kijelentette, amíg Sebastian Vettel a számára kedvezőtlenül alakuló versenyeken is a dobogón végez, továbbra is magabiztosan várhatják az idény második felét.

"Seb minden futamon győzni szeretne, de tudja, hogy a második hely sem katasztrófa" - nyilatkozta Horner a Red Bull honlapján. Vettelt ezúttal Jenson Button szorította le a dobogó legfelső fokáról, de a futam nagy részében, áthajtásos büntetése előtt Lewis Hamilton is a német előtt állt.

"A verseny bizonyos szakaszaiban a McLarenek voltak gyorsak, máskor pedig a mi tempónk volt jobb. Érdekes lett volna látni, hogyan alakul a verseny, ha végig száraz marad a pálya" - mondta Horner a futam késői szakaszában, az utolsó tervezett bokszkiállás után érkező esőre utalva. Míg Vettel slick gumikon kint maradt a vizes pályán, Mark Webber - Hamiltonnal együtt - intermediate gumikra váltott, ez azonban rossz döntésnek bizonyult, és az ausztrál végül az 5. helyen végzett.

Fotó: Farkas Péter [origo]

"Két különböző stratégiát próbáltunk ki. Körülbelül két-három körön keresztül esett az eső, a slick gumik nem voltak megfelelőek ebben az időszakban, a mezőny fele intermediate abroncsokra váltott. Azokban a körökben ez helyes döntés volt, de elállt az eső, így Mark a bokszkiállása miatt valószínűleg egy dobogós helyezésről maradt le" - magyarázta Horner.

Bár a csapatfőnök tudja, hogy a Red Bull már nem képes olyan domináns teljesítményre, mint a szezon korábbi szakaszában, bízik benne, hogy a négyhetes nyári szünet után, Belgiumban visszatérnek a csúcsra. "Keményen dolgozunk a fejlesztéseken, sokat tanultunk az elmúlt két hétvége alatt, ami jól jön majd a hátralevő futamokon" - mondta. "Továbbra is a győzelem a célunk minden versenyen."